Gitti de geri gelmedi!

Yüzlerce solunum cihazını alan daha geri getirmiyor.

admin
admin
09 Haziran 2024 Pazar 11:58
Gitti de geri gelmedi!

Vedat REFAYELİ

Özellikle kronik obstüktif akciğer hastalığı olarak adlandırılan ve halk arasında kısaca Koah olarak bilinen hastalık için evlerde hastalara verilen cihazların bir çoğu gelmez oluyor.

SGK Erzurum İl Müdürü Nizamettin Durmuş’a göre şehir genelinde 7 bine yakın koah hastası bulunuyor ve bir çoğuna da SGK olarak oksijen cihazı verilmiş.

Belli şart ve usullerde verilen son model cihazlar sayesinde hastalar, evlerinde de belirli müddette bu cihazlardan yararlanıyor, kısmi sıhhat buluyorlar.

Ne varki, SGK’nın her biri büyük meblağlara satın alınan ve binbir güçlükle temin ettiği bu cihazların bazıları iade edilmiyor ve yetkililer bu konuda bir hayli dertli.

Geri ödeme sürecinde büyük sıkıntılar yaşayan SGK’da zimmet ve taahhütnamelere karşın geri iade edilmeyen cihazlar için ‘haciz’ kozunu kullanmak da istemeyen yetkililer, adeta iki arada bir derede kalmış durumdalar.

Editör

Son Güncelleme: 10.06.2024 07:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.