Teoman Turhan, Erzurum’da sayıları az olan kentli idarecilerdendir. 32 yılını verdiği sağlık sektöründe çeşitli kademelerde görev almış ve her görevi de layıkıyla yerine getirmiş bir kardeşimdir. Başbakan Yardımcısı olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da Erzurum’da ki gözdelerinden olan Teoman Turhan’ın, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir kararla görev yaptığı Bölge Hastanesi’nden alınıp Palandöken Devlet Hastanesine ataması yapıldı.

Bu atama Bölge Eğitim Hastanesi için ne kadar büyük kayıpsa Palandöken Hastanesi için de o kadar büyük bir kazanımdır. Zaten gelişi ile birlikte eski SSK Hastanesi olan bu sağlık kuruluşunda daha şimdiden gözle görülür bir canlanma göze çarpıyor. Hasta memnuniyeti bir sağlık personeli için öncelikli hedeftir. O hedefe doğru da emin adımlarla ilerliyor Palandöken Hastanesi. Mesela Görüntüleme Merkezi! Röntgende bana göre şu anda Palandöken Devlet Hastanesi’nin üstüne bir sağlık kuruluşu yok! Buz Pateni milli sporcumuz Çağrı Çakıroğlu’nun diz MR’ını çektirdiğimde farkettim bunu. Benim söylemem önemli değil. Gidenler, gidecek olanlar bizzat mutlaka buna şahit olacaktır. Şipşak röntgen çekiliyor, başta röntgen cihazları arızalı Araştırma Hastanesi olmak üzere çoğu sağlık kuruluşuna nal toplatıyor adeta. Zaten dost canlısı Teoman Turhan da dostu çok olan bir arkadaşımdır. Yeni görevi için eş ve dostlarından o kadar çiçek gelmiş ki odası adeta çiçek bahçesi. Eski bir Erzurumspor fanatiği de olan ve taa o zamanlardan tanıdığım Teoman Müdüre bu yeni görevinde başarılar diliyor, Palandöken Devlet Hastanesi’nin az biraz doktor takviyesi ile çok daha iyi yerlere geleceğine inandığımı belirtmek isterim.

Fikret Hakan ve Yedi Bela Selo!

Murat Ertaş’ın kaleme aldığı ‘’Akasyalar Düş Oldu Kavakta’’ kitabında, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü sinema oyuncusu Fikret Hakan’ın bir filmi de Erzurum’da çevirdiğini öğreniyorum. Kavak Mahallesi’nin anlatıldığı kitapta Gazi İlkokulunun o dönemler ne denli işlevi yüksek bir okul olduğunu da anlıyoruz. Öyle bir okul ki, piyes ve değişik gösterilerin yapıldığı okulda meşhur sihirbaz Zati Sungur gösterisi yapmış, Aşık Veysel saz çalıp türkü söylemiş, Cambaz Sefer de kukla oynatmış. Gazi İlkokulu işte 1965 yılında Fikret Hakan’ ın başrolünü oynadığı o ünlü ‘’Buzlar Çözülmeden’’ filminde de kaymakamlık binası olmuş. Kavak Mahallesi’nin renkli simalarından Yedi Bela Selo’nun damgasını vurduğu o filmle ilgili Murat Ertaş’ın anlattıkları şöyle: Fikret Hakan, Selda Alkor, Ali Şen ve Hüseyin Baradan’ın oynadığı 1965’de Erzurum’da çevrilen ‘’Buzlar Çözülmeden’’ filminde kaymakamlık binası Gazi İlkokuluydu. Reji, mahalleden toplanan 50-60 kişilik çocuklardan ve gençlerden oluşan gruba habire kaymakamlık binasına kartopu atmasını istiyordu. Kaymakamlık binasına Atıf Kaplan zanka ile gelirken köpeklerin havlaması gerekiyor, ama köpek havlamıyor. Bunun üzerine köpek havlasın diye uzun süre kamçılanmış. Köpek havlayınca kayda alınmış. Fikret Hakan (Kaymakam) zanka ile kaymakamlığın bahçesine girerken yan binanın çatısına çıkmış olan Yedi Bela Selo, ‘’Fikret geliyor, çekilin’’ diye bağırınca tüm film yanıyor ve sahne tekrarlanıyor. Ama Yedi Bela Selo’nun duracağı yok. Her seferinde bağırıyor, filmi yakıyor. Sonunda yönetmen para vermiş, Selo’yu çatıdan indirmiş.

Artık Polis de var Zabıta da!

Kabul edelim ki eskiden Zabıtanın varlığı ile yokluğu belli değildi. Tabiri caizse zabıtayı sayan yoktu. Sekmen’in de bu gelişmede rolü büyük. Bunda bir süre önce görevden alınan ve başkan danışmanı olan eski Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ağır’ın katkılarını da unutmamak gerek. Eski EBK bölgesinde kurulan müstakil merkez binası ile de kendisini iyice gösteren Zabıtanın başına şimdi çok tecrübeli bir isim, Oktay Kocaoğlu geldi. Zabıtanın ‘imini-cimini’’ bilen Kocaoğlu da tıpkı Ağır gibi işi sıkı tutanlardan ve zabıtanın elde ettiği başarının devamı için ter döküyor. 24 saat süresince Zabıtanın şehirde varlığını sürdürdüğünü belirten çiçeği burnundaki Daire Başkanı Kocaoğlu, bilgisayar ağı sayesinde şikayetlerin anında değerlendirildiğini, zabıtanın istenilen yerde olduğunu belirtti. Sakın ola yağ çektiğimi falan sanmayın, yeni başkanla daha yeni tanıştım, bir çayını içerken kısa bir sohbetliğim olmuştur. Eskiden zabıta ile ilgili çok olumsuz haber yapanlardan biri olarak bugün varılan nokta karşısında şapka çıkartıyorum, duyurmuş olayım.. (NOT Darısı ilçe belediyelerin zabıtalarının başına!)

--

SEVDİĞİM EN BABA SÖZLER: Sevinçli anında kimseye vaade bulunma, öfkeli anında kimseye cevap verme! (Çin atasözüdür)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.