BB Erzurumspor açısından bundan böyle kazanılan her 1 puan dün aldığından çok daha kıymetli olacak. Sakın küçümsemeyin derim. Alınacak 1 puan küme düşmeme , 3 puan da play-offa çıkma adına kıymet arzedecek. Birilerine garip gelebilir ama işte Erzurum’un İstanbul maçında aldığı bu 1 puanı, kümede kalma adına önemli buldum ben. Play-off umurumda bile olmadı! Hiç yoktan iyi bile demiyorum, çok çok iyi! Niye derseniz, ligin boyu daha uzun. Erzurum’un daha oynayacağı daha 9 maç var ve bu maçların 5’inin deplasmanda olacağı gerçeğinden hareket edecek olursak niye öyle 1 puanların da ne denli önemli olduğu anlaşılacaktır sanırım.. İki takım, Manisa ile Gaziantep düşmüş gibi ama 3’ncü düşecek takım konusunda müthiş belirsizlik var! O düşecek 3’ncü takım hangi takım olacak, belli değil. Daha önce ne gördüm, ne duydum. Belki de yıllar sonra ilk defa Spor Toto 1.Ligde böyle bir şey oluyor. 13 takımın da play-off’a çıkma şansı kadar, düşecek olan o üçüncü takım olma ihtimali var! Üstüste kaybedilecek olan 2 maç, üstteki takımı biranda aşağılara itebilir. Play-off’a oynayan bir takım da düşebilir, şu an küme düşme korkusunu iliklerine kadar hisseden takım da ilk 6’da ligi bitirebilir. Şaka gibi! İşte hem play-off’a çıkma şansı olan hem de düşme korkusu olan takımlardan birisi de Erzurum takımı. Şu an play-off mücadelesi veriyor görünen Erzurum ile alttan üçüncü Denizli takımının arasındaki puan farkının sadece 7 olduğunu hatırlatırsam yine ne dediğim daha iyi anlaşılacaktır.

***

2-2 biten İstanbul maçını seyrettikten sonra bir şeyi itiraf etmek istiyorum. Osman Özköylü’yü eleştiriyorduk filan ama kötü bir takım kurmamış doğrusu, aldığı para helali hoş olsun! Bir-iki transfer hatası olmuş ama o da olacak artık. Mevcut yönetimin ara transferde yaptığı işlere bakınca Özköylü döneminde yapılan o hataların çok da kaydadeğer olmadığı anlaşılıyor. Bugün Mehmet Altıparmak eğer bu takımla İstanbul’da galibiyeti kaçırıyor ve beraberliğe çok sevinmiyorsa o Özköyü’yü ve de Dilaver Yılmaz başkan ve yönetimini tebrik etmek gerekiyor. Bu orta sıralarda kendine iyi-kötü bir yer edinen takımın oluşmasında Mehmet Sekmen başkan başta olmak üzere Ünsal Kıraç ve Zafer Aynalı’nın gayretlerini de es geçmek olmaz tabi. Demek ki Erzurum ara transferde doğru dokunuşlarda bulunulmuş olsaydı bugün bambaşka yerlerdeydi ama insanın buna da şükür diyesi geliyor. Allah’tan Rize’nin olmasa bile en azından Denizli’nin yerinde değil bu takım! Savunmasını beğeniyorum bu takımın, hele Trtoviç öyle trı-vıri bir adam değil. Ama özellikle orta saha çok dan-dun! Yanmış ev helvası gibi! İyi bir kıvam tutmadı bir türlü. Dikkat edin, Erzurum’un puan kaybettiği maçlar hep orta sahası iyi oyunculardan oluşan takımların maçları oluyor! Bir de ayağa pas yapan, çabuk oynayan takımlar oluyor genelde. Hep söylüyorum. Skora doğrudan etkisi olan, adam geçen, oyunu yönlendirecek oyuncu sayısının azlığı Erzurum’un bana göre eksileri. Bir Erhan’la çok da olmuyor işte. Az da değil yani. Birçok özverili oynayan oyuncularına haksızlık etmek istemiyorum ama keşke Erhan gibi iki-üç oyuncu daha olsaydı bugün bu 1 puana biz de sevinmiyor olurduk derim!

***

3 puanla dönülebilecek bir maçtı dünkü maç ama yine de rakibin hocası kadar Erzurum’un hocası da sevinmeli bu 1 puana. Mutlaka daha büyük takımlarda olacağına inandığım kaleci Hakan, özellikle cepheden gelen topları sektirmemeye, bir şekilde tutmaya çalışmalıdır, yediği golü ona yakıştıramadım. Erhan’ın skoru 2-1 yapan pozisyonda asist yapan Burhan’dan çok öncesinde Nobre’nin çaldığı o top daha anlamlıydı. O golü ben Erhan ile birlikte Nobre’ye yazdım. O yüzden sarı kartı bulunmasına, birara kırmızıya çok yakın olmasına rağmen oyunda o kadar durması yanlış değildi. Yerine giren Bakemanga’ya bakınca Nobre’nin kıymetini daha iyi anlıyor oğlu anlıyoruz! Maçta Gökhan ve Burhan’ın etkisiz kalışı İstanbul takımının işin, kolaylaştırdı. Hele Burhan’ın onca çalışkanlığına rağmen maça damga vuramamasına şaştım kaldım. Ama onca yaşına rağmen son dakikaya kadar koşmasını, ikili mücadelelere girmesini görmemezlikten gelirsek insafsızlık olur. Taylan kuvvetli, her takımda olması gereken yararlı bir adam. Keşke onun gibi oyuna giren diğer oyuncular da az biraz katkı sağlıyor olsalar. Savage’nin niye ikidebir hastalandığını merak ettiğim gibi Taylan’ın niye onbirde oynamadığını merak edip duruyorum. İyi bir Scuk ile İstanbul maçı da kolay kazanabilecek bir maçtı diye düşünmeden edemiyorum. Scuk hem var hem yoktu maçta. Hafta içi Eskişehir maçı var ve bir zor maç da o maç. Formda bir Erhan, Burhan, Scuk ve de Gökhan ile o zor maç kolaya çevrilir ama dediğim gibi o günkü bu oyuncuların saha performanslarına bağlı herşey.

---

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.