Bir çocuğu kendi öğreniminizle sınırlamayın, çünkü o başka bir devirde doğdu”. Rabindranath Tagore (Dünya Okulu/ Salman Khan)
En az okunan yazılarımın bilgi ve okumakla ilgili olduğunu biliyorum! Bir kişinin hayatına bir şeyler geçirebilmesi umuduyla daha çok yazmak istiyorum, yazıyorum.
Bilgi diyorum, bilgide yoğunlaşma diyorum ve bir de öğretmenlerimizin çok ama çok büyük bir iş yaptıklarını söylüyorum.
Bir öğretmen isterse hayatında en az on- on beş belki çok daha fazla bilim adamı yetiştirebilir.
Bir öğretmen gerçekten çok önemli!
Yeter ki öğrencisini tanısın!
Yeter ki kendisini tanısın!
Yeter ki okusun!
Yeter ki okuduğunu anlasın; hayatı anlasın; öğretmen!
Hepimiz bu vatana borçluyuz, can borcumuz var bu cennet ülkeye ve sevgili öğretmenlerimizin bu vatana borçlarını ödemesinin tek yolu; bilim adamı yetiştirmeğe çalışmak!
Bir öğretmen dünyaya bir lider, bir bilim adamı, bir değer sunabilir!
Bilgi, motivasyon, öğrencinin şahsiyetine müdahaleden çok yönlendirme belki de yeterlidir.
Yeter ki öğretmen öğrencisini kendi bilgisi içinde ve şahsi kuralları içinde hapsetmesin. Halil Cibran, çocuklarımızın hayallerine yetişemeyeceğimizi söylüyor, yetişeceğini iddia divane eden var mıdır bilmem ama bence denemeyin!
Ben her bir gencimizin bir değer olduğunu ve benden her konuda çok ilerlerde bir kale olduğunu biliyorum. Onların hayallerine bile yetişmem söz konusu değilken; onları belli çerçevelere sıkıştıramam!
 
Murat Atatüre: Fizik derslerine girmemek ve fizikten muaf olmak için hocası sadece bir fizik kitabı okumasını şart koşmuş. Murat Atatüre, hocasının verdiği fizik kitabından etkilenerek fizik bilim adamı olmuş! Kuantum çalışmaları sonrası “ölçülmesi imkânsız olan ışık seviyesinin gürültü ölçümünü” gerçekleştirmiş! Mete Atatüre’nin bu başarısı dünyanın saygın bilim dergilerinde dünyaya duyuruldu! Biz de övündük, iftihar ettik!
Sayın Prof Dr. Aziz Sancar Nobel ödüllü bilim adamımız; övüncümüz!
Nafiz Albayrak / New York, hasar gören DNA hücrelerinin onarımıyla ilgili mekanizmaları ortaya çıkaran bir başka değerimiz!
Northwestern Üni. Hast. Kadın Doğum Bölümü Anabilim dalı Başkanı Prof Dr. Serdar Bulun, Yale Üni. Nörovasküler Cerrahi ve yoğun Bakım Bilim Dalı Başk.  Murat Günel; Amerikan Sağlık Bakanlığı tarafından verilen Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) büyük araştırma ödülünü kazanmış!
Bu değerlerimizi öğretmenlerimiz yetiştirmiş!
 
 
Biz sadece kısır düşünmeyelim, kısır tartışmaların içinde olarak; hayatımızın çok önemli varlıklarımızı zayi etmeyelim!
Öğretmen -öğrenci ilişkilerini daha ciddiye almamız için bu notları düşüyorum!
Tekrar, yeniden büyük ölçüde okuma seferberlikleri düzenlenmesini devlet yöneticilerine, belediyelere teklif ediyorum!
Öğretmenlerimize, öğrencilerimize tekrardan ve yeniden büyük bir ısrarla öneriyorum; okuyun, okumayı yaygınlaştıralım.
En son okuduğunuz kitabı düşünün; üzerinden ne kadar geçtiğini düşünün; bugün kaçta yeniden başlayacağınızın kararını hemen şimdi verin; ertelemeyin!
Bilgi yoksa düşünce yok, sohbet kıraç, öğüt asılsız, modellenmek felaket, davranışlar ilkel!
Okuduğumuzu anlamayı öğrenelim!
Okumayı öğrencilerimizin hayatlarına monte edelim!
Bunu bu ülke için yapalım, yapın!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.