İstanbul’daki arkadaşım Murat Balkuş facebook sayfasında ilk paylaştığında sadece şaşırmakla kalmadım, Erzurumlu bir hemşehrimizin bu işin başında olmasından ayrıyeten gurur duydum.

Devasa bir oto parkı andıran Üsküdar’daki bir yerde Murat, Erzurumlu işadamı Yusuf Karakaya’nın oto galerisinde ki birbirinden klasik arabalardan oluşan filosunu gösterince bunu mutlaka Erzurumlu hemşehrimizle paylaşma gerekliliğini hissettim.

Dile kolay, tam 12 bin metrekarelik bir kapalı garajda yüzlerce araç var ve bu her araç milyon fiyatlara varan derecede klasik.

Farklı renklerde alıcısını bekleyen araçlar, Paris’deki ünlü top modellerden oluşan güzellerin geçidi gibi adeta..

Her dönem alıcısı olan bu araçlar ile bir filo kuran Global Karakaya Şirketler’in sahibi Yusuf Karakaya ile illa ki tanışmak istedim.

Kısa video paylaşımında gördüğü manzara karşısında ben gibi şaşıran ve ‘Deli Erzurumlu’ diyen Murat devreye girdi, sağolsun, önceki gün akşam tam da iftar sofrasındayken tanışmak istediğim Yusuf Karakaya aradı.

Böylesine farkındalık ortaya koyan 48 yaşındaki İspir doğumlu hemşehrimiz Yusuf beye, hikayelerini merak ettiğimi söyledim.

İş dünyasında hem de böylesine popüler bir sektörde bir Erzurumlunun olmasını sağır sultan duysun istedim.

Sağolsun, o da garaj adını verdiği bu klasik araç galerisinden ve çalışmalarından sözetti biraz..

***

Öncelikle şunu belirteyim, 30 ile 49 yaş aralığında olan otomobiller klasik olarak kabul ediliyor.

Mercedes, Chevrolet, Honda, Jaguar, Wolswagen, Ford, Lincon, Alfa Romeo, Land Rover ve Renault markalarının dışında Cadillac ve Limuzin de garajlarında bulundurduklarını söyleyen Yusuf Karakaya, bu işin baba mesleği olduğunu belirtti.

Babası Faruk Karakaya’nın oto galerici olduğunu, uzun zamandır İstanbul’da ticaret ile uğraştıklarını söyleyen Yusuf Karakaya, güncel yeni model araç satışlarının dışında kendisinin klasik araç satışına geçiş yaptığını ve Altunizade’de bu işle yoğunlaştığını anlattı.

Babasının aksine bu sektöre kanalize olan Karakaya, gördüğüm kadarıyla da tüm dikkatleri üzerine çekmiş, on numara beş yıldız bir işe imza atmış.

CNN Türk onunla ve firmasıyla ilgili güzel de bir haber yapmış.

Araçlara pek merakım yok ama antika denildi mi duruyorum.

Çok merak ettim, çok.

İnşallah, ilk fırsatta İstanbul’a gittiğimde göreceğim bir yer burası.

Allah, tüm dünyada revaçta olan bir sektörde varım diyen bu hemşehrimizin kazancına bereket versin, yolu açık olsun.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Herkesi dost sanıp açarsan yüreğini, düşmana gerek kalmaz, yaparlar gereğini!

DUVARIN DİLİ : Hayalini biz kuruyoruz, başkaları yaşıyor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.