Kuran-ı Kerim’de birçok ayette rastladığımız “Allah’a ve Resulüne” uyun emri hayatımızın her gününü kuşatmış, ilahi bir emirdir.
Her anımızda Allah ve Resulüne uymaktan sorumluyuz!
İlahi emir; sadece mübarek günleri, geceleri elbet kaplamamaktadır.
“Belli günlerde Allah’a ve Resulüne” uyun diye bir emir olsaydı; belli günlerde kutlama ihtiyacı kendiliğinden doğardı.
Henüz tam anlamıyla açıklanamamış olan zaman mefhumundan anlayabildiğim kadarıyla İlahi emir olan “Allah’a ve Resulüne” uymak; aklımız kesmeğe başladıktan, ölünceye kadar sorumluluğu sırtımıza yüklemiş ve bizi uyup uymama konusunda serbest bırakmış. Uymayanın durumu kendisiyle Allah (CC) arasındadır. Allah (CC) sorumluluğu yerine getirip getirmemeyi bazılarına nasip edip, bazılarına nasip etmemiştir!
 
Eğer bazı hafta, gün veya gecelere mahsus bir emir olsaydı “Allah’a ve Resulü’ne” uymak; o zaman birçoğumuz da belirli zamanlarda kutlar; bir veya birkaç günlüğüne İlahi emre uyar ve ertesi günü kendimizce olan hayatımıza geri dönerdik.
Ya da Kadir Gecesi’ni, hatta ramazan ayı’nı miladi takvimde belli bir güne sabitler; sabahlara kadar ibadet ederdik!
Dikkat edilirse; ramazan ayında haram olan, diğer on bir aylarda da haram, ramazanda farz olan ibadetler ramazandan sonra da farzdır.
İyi ahlak (ki ne anladığımıza çok bağlı durumlar) sadece ramazana değil her ana bağlı olmamız istenen bir durumdur! Ki; Allah Resulü kendisinin gönderilme amacının “güzel ahlakı” tamamlamak olduğunu belirtiyor!
Siyasi veya ekonomik kâr elde etmek amacıyla ya da bir şey yapmak ihtiyacında olanların bir şey yapmak için koyduğu kutlu doğum haftası gibi bidatler; hayat tarzı olarak benimsenip yaşanması gereken dinimizi belli günlere hapsetmektedir.
Peygamberimiz bizlere rehber olarak atanmıştır.
Bize şimdiye kadar doğum günü kutlamak dinimize göre yanlış diyor ve bazıları da haramdır diyorlarken; Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed’e niye doğum kutlaması yapıyorsunuz dersem ne diyeceksiniz?
Bana benim çocuklarım sordular ben kem küm ettim!
Bence Kuran okumamız gerekiyor, hem de çok geç kalmış olarak! (Sadece Türkçe, sağlam kaynaklı bir mealden okumalıyız). 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.