7 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından  PKK’nın siyasi kanadı olduğunu defalarca ıspatlayan HDP, büyük bir başarı sağlayarak, 80 vekil çıkarmayı başardı. Öyle ki, Anadolunun en sağlam, en dik duruşlu şehri, milliyetçi mahafazakar özelliğiyle bilinen dadaşlar diyarı Erzurum’da bile HDP-PKK vekil çıkarmayı başardı.  Nasıl ve ne şekilde bu vekilin çıktığını az çok hepimiz biliyoruz.  Adıyaman doğumlu Seher Akçınar Bayar isimli zatı muhterem, bugün bu kentin HDP’li vekili olarak Türkiyenin meclisinde,  sözümona Erzurum’u Erzurumlu seçmenleri temsil ediyor.
7 Haziran seçimlerinden sonra aylardır ülkemizde, özellikle de bölgemizde  kan gövdeyi götürüyor. Bu süre içerisinde şehit haberi duymadığımız gün,  pek ender. Ocaklara ateşler düşüyor, çocuklar yetim,  eşler mahzun kalıyor. Haktan, adaletten, barıştan bahseden HDP-PKK tayfası ise, şiddet ve intikam sözleriyle mazlumu oynayarak, sinekten yağ çıkarmaya devam ediyor.  1 Kasım’da yapılacak seçimlerin endişesini taşıyan barış çiçeklerinin partisi (!) bölgemizin taşrasında tehdit ve şantajla oy avcılığı yapmaya çalışıyor.
HDP’nin Erzurum’da çıkardığı ilk ve tek vekil olan Seher Akçınar Bayar’ın maharetlerini 7 Haziran’dan sonraki süreçte hep beraber iyice gördük.  Milletin ocağına ateş düşüren PKK cenazelerini kaçırmayan zat, bırakın şehit cenazelerini, kürt kökenli şehit ailelerine başsağlığı vermeye  bile gerek duymadı. PKK cenazelerinde en ön safta yer alan zatı muhterem vekili  meclis kürsüsünde de kimse göremedi.  Neyse ki,  erken seçim kararı alındı da Seher Akçınar Bayar’da bizde kurtulacağız.
Bildiğiniz gibi bir hafta sonra Pazar günü yeniden sandık başına gideceğiz. Kısmetse, ülkemizi yönetecek yönetimi belirleyeceğiz. Anketlere ya da tahminlerine göre,  aklına tek başına iktidar olmayı koyan Adalet ve Kalkınma Partisi yine birinci parti olarak sandıktan çıkacak. Ama tek başına olur mu onu bilemem. Onu 1 Kasım akşamı hep beraber göreceğiz. CHP ve MHP yine mecliste yerlerini alacaklar. Peki ya HDP..?  Gazeteci, yazar, sanatçı, televizyoncu, artist kısacası entel kesimin tercihi  ne MHP, ne AKP ne de diğerleri olmayacaktır. Olsa olsa HDP olacaktır.Diğer partileri saymıyorum, çünkü onların bir çabaları da yok beklentileri de planları da.
Büyük ihtimalle seçimlerin sonucunu bu kez kürt oyları belirleyecek. Verilecek bu oylarla HDP ya 7 Haziran’daki gibi barajı geçerek, mecliste tehditlerine devam edecek, ya da halkın tokatının tadına varacak.  Kullanılacak olan oylarla Erzurum’da üzerindeki utançtan kurtularak, HDP’li  ithal vekilini geldiği yere gönderecek, ya da PKKlılarla saf tutan vekilini izlemeye devam edecek. 
Genel seçimler için son  viraja girilirken, 1 Kasım akşamı gerçek anket sonuçları, milletin anketinin sonuçları belli olacak.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Kaya 2015-11-02 17:25:46

seher vakti ampül çarptı. :)))))))))

Avatar
Ahmet Bayraktar 2015-11-01 19:18:38

dadaş tokatı çok sert vurdu aslına döndü. güle güle seher akçınar bayar