Kurban ibadetinin vacip bir ibadet olduğunu biliyorum.
İnançlara göre ayar yapmaya çalışanlar olabilir!
Her bayramda kurbanla ilgili tartışmaları ortaya atanlar genelde reytingden para kazananlar olduğu için ciddiye almıyorum.
Benim inancıma göre kurbanı vaciptir ve ben tartışmak istemeden Allah’ın emrini yerine getirmek istiyorum.
Bu arada bazı hocaların kredi borcu olanların banka borçlarını ödemek daha hayırlıdır ya da kış geliyor odun kömür alalım gibi yardımsever (!) niyetleri ile Allah’ın emri olan Rabbin için namaz kıl, kurban kes”( Kevser Suresi) emrini mukayese bile etmiyorum.
İsteyen keser, istemeyen kesmez; sonuç Allah ile kullarının arasındadır.
Kurbanımı keseceğim inşallah!
Peygamber Efendimiz (SAV); “Kurban bayramında Allah için kurban kesmekten daha güzel bir iş (ibadet) olmadığını bildiriyor!
 
Kurban eti, derisi, sakatatı ile büyük bir meblağ tutuyor!
Bu büyük kapitalin heveslisi kapitalistleri de harekete geçiriyor!
Sonra cemaatlere, vakıflara, dergâhlara kurban, et, deri, sakatat toplamaya başlıyorlar. Tabii Allah rızasına (!).
Kurban, zekât, fitre doğrudan fakirin hakkıdır.
Kurban cemaatlere, vakıflara, derneklere, dergâhlara verilmez!
 
Arkadaşım kurban kesemiyor, borcu da var. Evde küçük bir torunu var, on yaşlarında; geçen sene balkondan mangal yakanları mis gibi et kokuları arasında seyretmiş. Dedesinden “et ve mangal” istemiş. Dede’de ah, idare yok! Yüz gram et evlerine gelmemiş. Bu cemaatlerden sonra evine kurban eti girmeyen milyonlarca insan var; buna Allah razı olur mu?
Afrika’ya, Somali’ye gönderebilirsiniz kurbanlarınızı.
Kulağa da hoş geliyor, dünyaya yardım sözü!
Etrafımızda ne kadar da çok fazla et yiyemeyecek insan var; tahmin bile edip bir rakam yazamıyorum. Önce komşumuz, önce akrabamız, sonra tanıdığımız asgari ücretliler ve emekliler; onlar doyarsa sonra Afrika veya diğer yerlere!
Ama birçok emekli, milyonlarca asgari ücretli kurban bayramında et yiyemiyor!
Kokusunu alıyor, ama çiğnemek kendisine ve çocuklarına nasip olmuyor!
Komşularımıza, emekli komşularımıza, apartman görevlisi, belediye temizlik işçileri, petrollerde çalışan asgari ücretli işçilerimize verelim etlerimizi; ne olur?
Fakir yok demeden kendimiz kesip, kendimiz dağıtalım!
Kurban bayramı; kurbanı kesip, dağıtmakla güzel!
Et belki sizin için bir şey ifade etmiyor olabilir; ama evine yılda bir defa et girecek insanlar ve hele çocukları için gerçekten çok şey ifade ediyor!
 
Allah kimseyi yoklukla imtihan etmesin.
Ve Allah kimseyi fakirin elinden etlerini alıp, et üzerinden para kazanacak kadar hasis, hırslı ve gözü dönmüş kapitalist etmesin.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.