Erzurum’da şu anda en çok konuşulan konulardan birisi Fatih Yeşilyurt’tan boşalan il koltuğuna kimin oturacağı. Tabi mevzubahis iktidar partisi olduğu için de kuşkusuz o koltukta oturmak isteyenler de az değil. Hergün adaylar arasına yeni isimlerin eklenmesi de işte o yüzdendir. Bu hafta içerisinde genel merkezden gelecek olan görevli tarafından temayül yoklaması da yapılarak 3 ismin Ankara’ya götürüleceği Erzurum’da ismi o koltuk için en çok dillendirilen biri var ki ne düşündüğünü merak etiğimden görüştüm dün. O kişi Teoman Kümbet. Son 2 yıldır AK Parti Erzurum il yönetiminde teşkilat başkanı olarak görev yapıyor. Zaten onu Erzurum kamuoyu daha çok Saadet Partisi İl Başkanlığı’ndan tanıyor. Tam 6,5 yıl SP’nin İl Başkanlığını yaptı. Kümbet daha sonra Numan Kurtulmuş’un kurduğu ve genel başkan olduğu HAS Parti’de de 2 yıl il başkanı olarak çalıştı. Şimdi aynı isim AK Parti İl Başkanlığı da yapmak istiyor. İstifa eden Fatih Yeşilyurt’un da il başkanı olarak gelmesini istediği ve onay verdiği Kümbet, aslında tam da milli görüşçülerin bulup bulamayacağı en iyi isabetli isim olarak da görülüyor. ‘’Olursanız nasıl bir il başkanı olursunuz?’’diye sordum dün Kümbet’e. Kısa ve öz konuşan biri zaten Kümbet.’Teşkilatçılığı biliyorum. 10 yıl gibi uzun süre il başkanlığı yapmış olmam sanırım bunu yeterince anlatıyor. Teşkilatçı bir insan olduğum için de teşkilat noktasında ciddi katkım olur kanaatindeyim’’ diyerek nasıl bir il başkanı olacağının altını çizdi.
 
Cemal hocam, aman dikkat!
Bilindiği gibi uzun zaman boş kalan Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğuna bir süre önce Cemal Almaz atandı. Büyük Birlik Partisi’nde il başkanlığı ve özel bir dersanede öğretmenlik yaparken tanıdığım Almaz, naif yönüyle benim de beğendiğim değerli bir kentlidir. Palandöken İlçe Müdürlüğü’nde Şube Müdürü iken bir anda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğuna oturan Almaz, sanılanın aksine biraz çok cevval çıktı! Kendini ispat etme ve de kuruma kabul  ettirme adına hemen hemen hergün basına da konu olur hale gelen Cemal hoca, iddialı demeçleriyle de büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacak, haberi yok! Özellikle Erzurum’a Kültür Merkezi ve çok kapsamlı kütüphane yaptırılacağı açıklamasını okurken çok şaşırdığımı ve bu tür beyanatları verirken hem Vali’den hem de milletvekillerinden çekinmesi gerektiğini düşündüm! Tamam, bir an önce kendini kabul ettirme derdindesin ama bunu yaparken hem biraz sakin hem de dikkatli olmalısın sayın hocam! Bakıyorum hemen hemen çoğu yere gidip, fotoğraf karelerinde yeralıyorsunuz. Dün akşam da Murat Ertaş’ın konuğu olarak Kardelen TV’deydiniz!  İnşallah bunlar bir gün size ‘yol, su, elektrik’ olarak dönmez! Siz anladınız sevgili hocam, dost olarak yazıyorum bunları!
 
50 yaş üstü ahan ki şimdi işe yaradı!
Erzurum Valiliğinin öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ve Erzurum Dernekleri Federasyonu koordinatörlüğünde ‘4.Erzurum Tanıtım Günleri’ var Ankara’da. Çarşamba günü başlayıp Pazar günü bitecek olan bu Tanıtım Günleri için davetli olarak çok sayıda basın mensubu ile birlikte Çarşamba günü Ankara’ya gideceğiz. Erzurumlu hemşehrimiz  Selami Ergen’e ait Ulus’da ki eski adı Selvi olan ve büyük tadilatla isim de değişerek Royal Karin adını alan otelde konaklaması planlanan biz basın mensuplarına dün ilginç bir mesaj yollandı! Vallahi o kadar bu tür gezilere çıktım, ilk defa böylesiyle karşılaşıyorum, sizinle paylaşmasam ölürüm! Organizasyonda görevli sevgili eski gazeteci arkadaşımız Yaşar Çelik tarafından gönderilen mesajda, basın mensuplarının ikişer kişilik odalarda kalacağını ve şimdiden oda arkadaşlarını belirlemelerini isterken biz 50 yaş üzeri basın mensuplarına adeta jest yapılmış, jest! Yaşar Çelik mesajında, yaşı 50 ve üzeri olan gazetecilerin tek kişilik odalarda kalacağını müjdelerken neredeyse sevinçten havalara sıçradım! Demek ki neymiş, çok üzülmek lazım değilmiş, 50’nin üzerinde yaş olmak da iyi bir şeymiş!

Biri bu adamı durdursun!
Palandöken Belediyesi Voleybol takımı, ligde oynadığı 10 maçta 10 galibiyet alarak süper lig yolunda emin adımlarla ilerliyor. Fikstür avantajını şu ana kadar iyi değerlendirdiği gözlenen ‘Palandöken kartalları’, eğer son iki maçını da galip bitirirse ilk yarıyı lider tamamlamış olacak. Kuşkusuz elde edilen bu başarıda pay sahiplerinden biri de yabancı oyuncuları. Ama bir yabancı oyuncusu var ki biz onu  ‘Palandöken’in Nobre’si olarak tanıyoruz, Gino! Tam adı Robert Gino Naarden! O aldığı sayılardan çok bu günlerde sert oyunu ile dikkat çekiyor. Daha önce oynadığı kulüplerde 3 rakip oyuncunun maçta parmaklarını kıran ve bu konuda namlı olan Güney Amerikalı Gino’nun en son vukuatı geçen hafta sonu oldu. Solhan Belediyesporlu yabancı oyuncu Sergio’nun parmaklarını kıran Gino, neredeyse bu sporcunun voleybol hayatını bitirdi. Palandöken Voleybol takımı böyle sporcuların parmaklarını kırarak süper lige çıkacaksa hiç çıkmasın daha iyi. Menejer Ömer Kolişler, parmak kırma olayından büyük üzüntü duyduklarını belirterek sporcularını bundan sonra daha dikkatli olması konusunda uyardıklarını söyledi.

Çocuk olmak varmış!
Yıllarca ‘fak-fuk-fon’ olarak bilinen Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, artık yeni binaya kavuştu. İşadamı Sebahattin Özbağ’a ait Yeşil Yakutiye’de dev bir hizmet ofisi satın alan vakıf, fakr-u zaruret içerisinde olanlara artık bundan böyle bu yeni binasında hizmet verecek. Bu ofisin ilginç bir özelliği var, çocuklar da düşünülmüş! Binanın içerisine bir alana özel olarak çocukların da gelip oynayabileceği ve vakit geçirebileceği bir oyun alanı kurulmuş. İnsan burasını görünce keşke her müstakil binası olan kurum ve kuruluşlar da böylesine güzel bir ayrıntıya yer versin istiyor. Belki ben bu ofisi ve dolayısıyla oyun alanını ziyaret ettiğimde ortada fotoğrafını çekeceğimiz oyun oynayan çocuk yoktu ama olsun, bugün biz oynadık, yarın da gelsin çocuklar oynasın!
 
Artık ön saflardayız!
Erzurumspor’un eski başkanlarından Cemal Polat demişti en son. ‘’Yaşlandığımı artık cenaze namazlarında ön saflarda olduğumuzda anlıyorum’’ dedi bir sohbetimizde. Gerçekten öyle. Baktım da dün Narmanlı Camii’nde sevgili dostumuz Dr.Erdoğan Yöndem’in babası Naci Yöndem’in cenazesinde ben de fark ettim yaşlandığımı! Doktor Sefa Bulucu ve İHA’dan arkadaşımız Ayhan Türkez ile dün cenaze namazını kılarken ön saflarda biz vardık! Arka sıralarda da olsak yaşımıza hürmeten bizi öne aldıklarını gözlemledikçe bizim de yaşlandığımızı anlamakta hiç zorluk çekmiyoruz artık!

Kendi değil ama kravatı çok meşhur!
Tanıyan tanımıştır illaki. Fotoğraftakilerden ayaktaki Güzelyurt Restaurant’ın iletmecisi Ruşen Yıldırım, oturan diğer şahsiyet de Kitapsarayı’nın ortaklarından Temel Atalay’dır. İlk bakışta Temel Atalay’ın Ruşen Yıldırım ile hatıra fotoğrafı çektirdiğini sanıyor olabilirsiniz. Ama bu doğru değil. Ruşen Yıldırım, son zamanlarda Atatürk sevgisini ifade eden Atatürk resimli kravatları ile facebook’da paylaşımlarda bulunuyor ve kendisinden çok o kravat ilgi çekiyor! Zaten çoğu zaman da mekanda o kravatla boy gösteriyor. Tabi müşterileri başta olmak üzere çoğu kişi de Yıldırım ile kravatıyla birlikte resim çektirme yarışına giriyor. Temel Atalay da ‘bir şekilde ben de temin etmeliyim’ diyerek beğendiği o Atatürk resimli kravat ile objektife poz veriyor ve anı ölümsüzleştiriyor.
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sevgili vedat 2016-12-06 21:05:43

vedat abi bırak bu işleri, ak parti il başkanlığı teomana üç gömlek üst gelir. herkes haddini bilsin.