Erzurum Büyükşehir mi oluyor ne?
Her bayramda fırınların bayram süresince kapalı olmasına ve de o bayram süresince bayat ekmek yemeğe alıştırılmış birisi olarak bugün bazı fırın ve marketlerde taze ekmek çıktığını görmek, ne yalan söyleyeyim beni çok duygulandırdı.
Gözlerim yaşaracak gibi oldu adeta.
Erzurum'da hep taze ekmek yiyebilmek için bayramın son günü akşamı beklemek zorunda kalan ve o yüzden bayağı bir şaşıran ben, taze 4 ekmeği sabah alıp kahvaltı masasına koyunca ev halkının da şaşırmasına sebep oldum.
Şaka gibi!
4 gün süren bayramda üçüncü gün taze ekmekle karşı karşıyayız. Ne yalan söyleyeyim, şimdi biraz biraz Büyükşehir olduğumuzu ve gerçekten bir kentte yaşadığımızı anladım bugün.
Kurban bayramınızı yeniden tebrik ediyorum..
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Efendi SARI 2014-10-07 09:51:22

abi, sendeki kronik alışkanlık. fırına bayramın 3. veya dördüncü günü gitmeye şartlandırdığın için böyle oluyor. :)) aradığımda cevap verseydin sana 2. gün taze ekmekle mangal ziyafeti çektirirdim. :)

Avatar
murat 2014-10-06 19:43:26

Erzurum da yaklaşık 10 senedir bayramın ilk günü taze ekmek çıkıyor. Biraz araştır öyle haber yap istersen. Kendi yazdığına kendin inanma. Halkın habercisi ol biraz