"Zeytin Dalı Harekatı bölgeye huzur getirecek"

Erzurum'da yaşayan Suriyeliler, TSK'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"nın bölgeye huzur getireceğine inanarak Mehmetçik'e destek veriyor.

admin
admin
02 Şubat 2018 Cuma 11:08
"Zeytin Dalı Harekatı bölgeye huzur getirecek"

Erzurum'da yaşayan Suriyeliler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"nın bölgeye huzur getireceğine inanarak Mehmetçik'e destek veriyor.

Suriye'nin İdlib kentinde 4 yıl önce terör örgütü PYD/PKK tarafından gerçekleştirilen katliamda yakınlarını kaybeden Suriyeli Muhammet Raslan (32), ülkelerindeki iç savaştan kaçarak bir çocuğu ile Erzurum'a sığındı.

Çocuğu ile kiraladığı evde yaşayan, yakınları ve akrabalarının çoğunu ülkesinde terör örgütlerinin saldırılarında kaybeden Raslan, Suriye'deki yaşadığı acıları unutmaya çalışıyor.

Ülkesinde öğretmenlik yapan Raslan, Erzurum'a yerleştikten sonra çeşitli kurslarda Arapça dersleri vererek ailesinin geçimini sağlıyor.

Raslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaş ve terör örgütleri saldırısından dolayı kendisi gibi birçok Suriyeli'nin Türkiye'ye sığındığını söyledi.

PYD/PKK'nın Suriye topraklarında devlet kurmak istediklerini ve bunu hiçbir zaman başaramayacaklarını kaydeden Raslan, "Suriye'deki terör saldırılarında çok fazla yakınımı kaybettim. Annem, babam nerede bilmiyorum. Aile olarak dağıldık, kimseden haber alamıyorum. Suriye'de güvenlik olmadığı için Türkiye'ye sığındık." dedi.

"TÜRK ASKERİ TERÖRİSTLERİ TEMİZLİYOR"

TSK'nın Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına gönülden destek verdiklerini anlatan Raslan, "Türk askerinin her zaman yanındayız, çünkü onlar Suriye'de teröristleri temizliyor. Afrin gibi bölgeler terör örgütlerinden temizlenirse oralarda yaşayanlar geri dönecektir. Türkiye Cerablus'ta nasıl güvenliği sağladı ve binlerce kişi geri döndüyse şimdi de Afrin ve çevresi terör örgütlerinden temizlediği zaman insanlar geri dönecektir. Çünkü oralar güvenli bölge olacak."

Raslan, Suriyeli halkının yanında sadece Türkiye Cumhuriyetinin durduğunu belirterek, Türkiye'nin bu iyiliğini hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman duacı olduklarını dile getiren Raslan, "Biz Suriyeli'ler ne yapsak Türkiye'nin hakkını ödeyemeyiz. Bizim gerçek destekçimiz Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Bugün Türk ordusu beni askere veya Afrin'de operasyona çağırsa gözümü kırpmadan terör örgütlerine karşı savaşmaya giderim." diye konuştu.

SURİYELİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ZEYTİN DALI HAREKATINA DESTEK

Suriye'nin İdlib kentindeki iç savaş ve ekonomik sıkıntılardan dolayı 5 yıl önce Türkiye'ye sığınan Muhammet Avad da burada olduğu için mutlu olduğunu belirterek, üniversite eğitimine Erzurum'da devam ettiğini söyledi.

Atatürk Üniversitesi İktisat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olduğunu anlatan Avad, "Suriye'deki savaşta bir bombanın oturduğumuz yere yakın alana düşmesiyle akrabalarımı kaybettim. Biz kurtulduk ama Allah orada kalanların yardımcısı olsun." dedi.

Avad, Afrin'de TSK ve ÖSO'nun operasyon yapma sebebinin o bölgeyi terör örgütlerinden temizlemek olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Suriye'de sadece Esed değil, PYD/PKK-YPG VE DEAŞ gibi terör örgütleri var. Türkiye daha önceden Cerablus'a girerek orayı DEAŞ'ten temizlemiş ve oranın halkı geri dönmüştü. Afrin'de de böyle olacak, TSK ve ÖSO Afrin'i teröristlerden temizleyecek ve orada yaşayanlar geri dönecek. Zeytin Dalı Harekatı'nı destekliyoruz. Her zaman Türk ordusunun yanındayız."

"SURİYE'YE GELEN TERÖRİSTLERİN ÇOĞU KANDİL'DEN GELİYOR"

Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Suriyeli Cemil Muhammed de Zeytin Dalı Harekatına gönülden destek verdiklerini belirterek, yaklaşık 8 yıldır Erzurum'da yaşadığını aktardı.

Muhammed, TSK'nın Afrin'den zaferle döneceğini ifade ederek, "Suriye'ye gelen teröristlerin çoğu Kandil'den geliyor. Allah TSK ile ÖSO askerlerini korusun. Afrin terör örgütlerinden temizlendiği zaman bölgeye huzur gelecek. Türkiye'nin güvenliği açısından da PKK koridoru ortadan kalkacak. İdlib ve Fırat Kalkanı bölgesindeki insanlar birbirlerine kavuşacak ve Türkiye de yaşayan Suriyeli insanlar bölgelerine dönmüş olacak." diye konuştu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumZeytindalı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.