YENİDEN YAPILAN ASLANAĞA CAMİSİ İBADETE AÇILDI

Erzurum’un Oltu ilçesinde 1979 yılında Aslan Taştan tarafından yaptırılan ve geçen zaman içerisinde deprem gibi çeşitli nedenlerden ötürü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Aslanağa Camii yıkılıp yeniden yaptırılarak ibadete açıldı.

21 Kasım 2013 Perşembe 11:49
YENİDEN YAPILAN ASLANAĞA CAMİSİ İBADETE AÇILDI
Mevcut arsası üzerine yeniden inşa edilen Aslanağa Camii İmam Hatibi İsa Çalışkan, “Zamanla tehlike arz eden camiinin onarımından ziyade yeniden yaptırılması en isabetli karar oldu.” dedi.

2012 yılının Ağustos ayında başlanılan yeni camii inşaatının büyük bir özveriyle 2013 yılında bitirildiğini dile getiren İsa Çalışkan, “Camii içerisindeki düzenlemelerin ardından bugün itibariyle camimizi ibadete açmış bulunmaktayız. Camimizin bu kadar kısa süre içerisinde yıkılıp yeniden yapılmasına katkı sağlayan hayırsever tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bu arada 9 ay gibi bir süre zarfında bugün itibariyle yeniden ibadete açılan Aslanağa Camii’nin açılışı Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından yapıldı.

Aslanağa Camii açılış töreninde camilerin önemine değinen bir konuşma yapan Müftü Çınar, camilerin süsünün cemaat olduğunu belirtti. “Camileri süsleyin demek, camilere bir sürü tabelalar asın demek değildir.” diyen Müftü Çınar, asıl olanın camilerde namaz kılmak ve namaz kılanında huşu içerisinde namazını kılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar’ın yaptığı dua sonrası ibadete açılan Aslanağa Camii’nin dış ve iç düzenlemesi açılışa katılan davetlilerce büyük beğeni topladı.

Yeni haliyle Aslanağa Camii’nde ilk vaazı İl Müftüsü Çınar verirken ilk ezanı da Ahmet Akçay okudu.

Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar’ın yanı sıra Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu İlçe Müftüsü Vahittin Kaim, DİVA-SEN Erzurum İl Başkanı H.Osman Temel, MHP Oltu İlçe Başkanı Mehmet Coşkun, mahalle sakinleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış sonrası cemaat hep birlikte camide öğlen namazı kılarken namaz sonrası cemaate etli pilav ikramında bulunuldu.

Bu arada Aslanağa Camii’nin ibadete açılışı sonrası öğlenden sonra saat 14.30’da da Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde bir konferans verildi.

Editör

Son Güncelleme: 21.11.2013 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.