Yenemiyorsan yenilmeyeceksin

Spor Toto 3. Lig 3. Grupta lig sonu yaklaştıkça play off ve zirve yarışı da oldukça kızıştı.

24 Mart 2013 Pazar 22:27
 Yenemiyorsan yenilmeyeceksin
Ligin en tepesinde Altınordu ile Darıca şampiyon olmak için kıyasıya yarışıyor. At yarışı gibi bir takım bir hafta lider kalıyor. Bakıyorsunuz diğer bir hafta öbür takım liderlik koltuğunu devralıyor. Geçen pafta puan puana olan iki takımdan şu anda Altınordu 3 puan farkla lider ve aradaki puan farkı daha nelere gebe olacak bekleyip göreceğiz.
Zirvenin sahibi ya Altınordu, ya da Darıca  olacak, burası kesin gibi… Ancak ilk beşe kimin kalacağı meçhul…Keçiören, K.Maraş Belediye, Gümüşhane ve Erzurum BB, play off yarışı veriyor. Geride kalan altı haftada play off yarışı inanılmaz bir çekişmeye sahne olacak. Erzurum Büyükşehir Belediyespor’da play off’a kalmak istiyorsa macera aramasına gerek yok. Yani yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Sancaktepe maçı misali... Tabi bu bahsettiğimiz konu lig sonu geldiği için deplasman maçları için geçerli. Yani iç sahada her ne pahasına olursa, olsun maçını kazanacaksın. Evet!...Erzurum Cumartesi günü Sancaktepe Belediyesi Hakan Şükür Stadı’ndan istediğini alarak, Erzurum’a dönmüştür. Ancak bu deplasman bence deplasman bile değildi. Çünkü yüzlerce Erzurumlu stadın tribünlerindeydi ve Büyükşehir Belediyespor’a destek veriyordu. Bizimde çevremizden çok sayıda insan Erzurum’un tek profesyonel futbol takımı olan Büyükşehir Belediyespor’u Sancaktepe deplasmanında destekledi. Amcamın oğlu Lokman Pala, adeta bir yayın stüdyosuna telefon bağlantısı ise gelişmeleri aktarır gibisinden, her on dakika da bir beni arıyordu. Maçtaki tüm gelişmelerden haberdar ediyordu. “Bizim sülaleden Ferhat burada, Kenan burada, oğlum Taha burada Yusuf Pala da trafiğe takılmış. Ama oda birazdan burada olur. Hüseyin Ayyıldız, Sancaktepe adına bilet dağıtıyor. Ensar Ayyıldız, Fatih  Keleş’te yanında… Sinan Keleş ise Sancaktepe Belediyespor adına sahada kamera çekimi yapıyor.” dedi. Bende tabiî ki;  onlarda işini yapıyor. İşini layığı ile yapmak güzel bir şey… Onlar Erzurumlu ama şu anda Sancaktepe Belediyesi’nden ekmek yiyorlar. Görevlerini en iyi şekilde yapmaları beni sevindirir, dedim.  Hatta maçın başlamasına dakikalar kala, “Amca oğlu takım sahaya çıktı.  Ama bu çocukların hepsi çok tıfıl. Hepsi genç çocuk” dedi. Ben de, Ya! Amcaoğlu, sen her halde Süper Lig’de olan Erzurumspor’la karıştırıyorsun. Büyükşehir Belediyespor’u… Belediyespor, şu anda tam üç kategori aşağı bir ligde mücadele ediyor, dedim. Yani Büyükşehir Erzurum’un Profesyonel futbol anlamındaki tek temsilcisi ancak, bir an önce kendisini üst liglere atmalı… Yine de Erzurumlular, deplasmanlarda takımın hangi kategoride olduğuna bakmadan maçlarına akın ediyor. Beylerbeyi, Maltepe ve Darıca deplasmanları da öyle olmadı mı? Yani Belediyespor’un gittiği her stat dolmadı mı? Tüm bunlar Erzurum takımı olduğu için oldu. Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un şu anki yeri 3. Ligdi. Ama vizyonu ve konumu çok farklı idi… Türkiye çapında bulunan Erzurumluların temsilcisiydi. 
Artık bu hafta Belediyespor final gibi bir maça çıkacak. Keçiörengücü’nü kendi evinde ağırlayacak. İnanıyoruz ki, taraftarın desteği ile bu maçı alıp, play off hedefine bir adım daha yaklaşacak. Şimdiden tüm taraftarı Pazar günkü maça bekliyoruz. Hoşçakalın.

Editör

Son Güncelleme: 24.03.2013 22:28
Anahtar Kelimeler:
ErzurumNurullah Pala
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.