‘YAVİ ŞEHİTLERİ’ ANITLAŞTI

Erzurum’un Çat ilçesinin Yavi beldesinde, terör örgütü mensuplarının hain saldırısı sonucu şehit düşen 32 vatandaşımızın ismi ‘Yavi Şehitleri Anıtı’ ile ölümsüzleşti.

23 Ekim 2012 Salı 17:38
‘YAVİ ŞEHİTLERİ’ ANITLAŞTI

Muhiddin YAZICIOĞLU'nun özel haberi

Erzurum’un Çat ilçesi Yavi beldesinde, 25 Ekim 1993 yılında, terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen hain saldırıda, 32 vatandaşımızın şehit edilip, 20 yöre sakininin yaralandığı Yavi’de dün anlamlı bir tören düzenlendi. Yavi Belediye Başkanı Abdülhalik Yılmaz’ın girişimiyle yerleşim biriminde Yavi şehitlerinin aziz hatırası adına  Yavi Şehitleri Anıtı’ yapıldı. Yavi doğumlu AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz Yavilioğlu’nun da katılımıyla açılışı yapılan törende duygu dolu anlar yaşandı. Yavi Belediyesi’nin bahçesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz Yavilioğlu, 19 yıl önce yaşanan hain saldırının, yerleşim biriminde derin izler bıraktığını söyledi.

Yavilioğlu, “Burada şerefli ve onurlu bir milletin evlatlarını yad etmek için toplanmış bulunuyoruz.  Hiç şüphesiz onlar korumasız bir şekilde şehit edildiler.  Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şehitlerimizin ölüler olmadığını, onların yaşadıklarını bildiriyor. Bu yüzden onların yokluklarıyla üzüntü duymamıza gerek yok. Bizlere de namazla sabır dilememizi nasihat ediyor. Kendisi için değil de vatan için, bir başkası için ölmek insanlığın en büyük erdemli davranışıdır. Onun için bu yolda ölen insanlara Rabbimiz şehit ismini vermiştir” dedi.

 

“Yavi Şehitlerini unutmayacağız”

Milletvekili Dr. Yavilioğlu, anıtın Yavi Şehitleri’nin aziz hatırasını ölümsüzleştirdiği, Yavili şehitleri asla unutmayacaklarını bildirdi.

Yavilioğlu, şöyle devam etti:

“Bizim imtihanımız onları unutmamaktır. Bugün yurdun her yanında şehitlik mertebesine ulaşanlara rahmet okuyoruz. Allah onlardan razı olsun. Vatanımız onlara emanet. Bizler burada rahat bir şekilde yaşıyorsak polisimiz ve askerimiz sayesindedir. Bu vatana düşmanlık yapanların kökleri dışarıdadır. Bunlar teröristlerin yaptıkları bir şey değildir, bu Türkiye’nin varlığına, bütünlüğüne ve bekamıza saldırıdır. Türkiye bugün çok önemli bir yerdedir. Bugün dünyada güç odaklarının dışında güç olabilecek bir yapıya sahiptir ülkemiz... Türkiye’nin bunun için daha fazla güçlenmemesini istiyorlar. Terör gurupları da bu görevi görüyorlar. Yoksa teröristler buraya gelip bu kardeşlerimizi öldürürler miydi?”

 

“Benim de yüreğim yandı”

AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, kendisinin de terör mağdurları arasında yer aldığını, akrabası Hacı Yavilioğlu’nun hain saldırıda şahadet şerbetini içtiğini anımsattı.

Yavilioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu saldırıda şehit olanlardan biride benim akrabamdı, adı  Hacı Yavilioğlu’dur. Burada her kes bir yakınını kaybetti. Eşini, evladını kaybedenler oldu, çocuklar yetim kaldı. Devletimiz bu insanları yalnız bırakmayacak. Çıkarmış olduğumuz bir kanun var. Şehit aileleriyle ilgili çalışmamız son hızıyla devam ediyor. Bizlerde Erzurum’daki bütün şehitlerimize yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu şehitlerimizin ailelerini başkalarına muhtaç ettirmeyeceğiz.  Başka ülkelerde olmayacak bir düzenleme yaptık. Bunu da Sayın Başbakanımız emrini verdi.

Bu kardeşinizin de bu kanunu çıkmasında büyük emeği vardır. Şehitlerimiz için yapılan bir şey değil yaptığımız, onları onurlandıran bir çalışmadır. Şehitlik anıtını yaptırma düşüncesi Yavi Belediye Başkanı Abdülhalik Yılmaz’ ın projesidir. Ona ve  bu anıtta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından “Yavi Şehitleri Anıtı’’nın açılışı yapıldı. Ay yıldızlı Türk bayrağını anıtın üstünden kaldıran TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz Yavilioğlu, duygu dolu dakikalar yaşadı.

Editör

Son Güncelleme: 23.10.2012 17:55
Anahtar Kelimeler:
Yavi Şehitleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.