VUSLAT HOCALARINA İCAZET VERDİ

Vuslat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Erzurum’da düzenlenen hafızlık ve icazet programına binlerce kişi katıldı.

23 Haziran 2014 Pazartesi 07:09
VUSLAT HOCALARINA İCAZET VERDİ
Yaptığı eğitim faaliyetleriyle bölgenin ve Erzurum halkının takdirini kazanan Vuslat –Der 'in düzenlediği törenle eğitimini tamamlayan Hocalara ve Hafızlara icazet verildi.
Atatürk Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Yeni Cami’de düzenlenen icazet merasimine yurt dışından gelen Programa Şeyh Esseyid Laht Haseney, Şeyh Dr.Ebul Hasan Muhammed Şah, Şeyh Muhammed Ali Es Sabuni, Şeyh Muhammed Bostan, Şeyh Şir Muhammed, Şeyh Müfti Usame Rifai, Erzurum önde gelen alimlerinden Veli Velioğlu Hoca ve çevre illerden ve Erzurum’dan binlerce vatandaş katıldı.
Vuslat –Deri'n ev sahipliğini yaptığı hafızlık ve icazet programına ilginin yoğun olması dolayısıyla Üniversite Yeni Cami bahçesine çadırlar  kuruldu. Dışarda  kalan vatandaşlar kurulan ekranlarda icazet merasimini takip ettiler. Gelen davetlilere program arasında cami avlusunda yemek ikramı yapıldı.
Vuslat-Der Onursal Başkanı M.Şevket Gökşan,  “Erzurum tarih boyunca yetiştirdiği  İbrahim Hakkı Hazretleri, Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi, Hacı Salih Efendi, Abdulgafur Has Hoca efendi,  gibi İslam alimleriyle önemli bir yere sahip olmuştur.Yıllarca ilmin ve alimin tarlası olan Çifte Minareli Medrese,Yakutiye Medresesi,Kurşunlu Medresesi gibi birçok medreselerden yetişen tarihin meşhur Erzurum Uleması’nın izinden gitmek için yetiştirdiğimiz talebelerimizin bu anlamlı gününde başta beni yetiştiren değerli Hocam Yusuf Efendi’ye ve törene katılan tüm İslam Alimlerine teşekkür ediyorum" dedi.
Program sonunda ilmi icazet okunduktan sonra 4 yıllık eğitimlerini tamlayan hocalara icazet belgeleri verilirken duygulu anlar yaşandı. İki ay önce karaciğer yetmezliğinden hayatını kaybeden Vuslat Der’in genç hocalarından Abdullah Ayık’ın İcazet belgesi 1 yaşındaki kızına verilirken gelen misafirler göz yaşlarını tutamadı.
 
CÜBBELİ AHMET HOCA
Yoğun programından ve sağlık sorunlarından dolayı icazet programına katılamadı.
Cumartesi akşam namazına mütakip Erzurum Ulu Caminde sohbet etti.

Editör

Son Güncelleme: 23.06.2014 07:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.