VEFA DERNEĞİ”NDEN VEFALI PROJE

SODES projeleri kapsamında Vefa Derneği tarafından kurulan Kadın Kültür Merkezi Vali Sebahattin Öztürk tarafından açıldı.

30 Aralık 2012 Pazar 17:06
VEFA DERNEĞİ”NDEN VEFALI PROJE
Açılışa Vali Sebahattin Öztürk, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Kamu Hastanaleri Kurumu Erzurum Müdürü, Doç. Dr. Bektaş Erdoğan ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Sebahattin Öztürk açılışın ardından kültür merkezini gezerek incelemeler de bulundu. 

Vali Öztürk, “Sivil toplum kuruluşları günümüzde demokrasinin en önemli unsurlarından biri haline geldi. Sivil toplum örgütlerinin canlandırılması ve toplumun sorunlarına yarar sağlaması çok büyük bir önem arz ediyor. Artık birçok kamu hizmeti sivil toplum örgütleri üzerinden görülmeye başlandı. Bizde bu ilkeye uygun davranarak bu tarz projelere SODES kapsamında destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi SODES projemiz ilimizde 2 sendir uygulandı ve 3.cüsünu uygulayacağız. Vefa derneği de toplumun önemli bir sorununu görerek bir proje geliştirmiş ve SODES’ten ciddi bir destek almıştır. Biz böyle projeler olduktan sonra destek veremeye hazırız. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Erzurum Vefa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yaşar Babur’da, “ Toplumlar sağlıklı ailelerden, sağlıklı aileler ise zamanın gerektirdiği bilgi ve beceri donanımına sahip annelerden oluşur. Yuvayı dişi kuş yapar sözünden de anlaşılacağı gibi sağlıklı bir ailenin yapısının kurulabilmesi için özellikle zamanın çoğunu evinde ve çocukları ile geçiren anne ve anne adaylarının eğitilmesi gerekir. Kadının sosyalleşmesi ve kendine daha fazla zaman ayırarak kendini geliştirmesi için fiziki mekanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Dernek olarak planladığımız kadın kültür merkezi ile birlikte bir nebze olsun bu fiziki mekan eksikliğini gidermek amacındayız.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 30.12.2012 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.