VALİ ÖZTÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Final Okulları tarafından düzenlenen “Başarı Öyküleri” programı çerçevesinde öğrencilerle bir araya geldi.

27 Mart 2013 Çarşamba 18:02
VALİ ÖZTÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Final Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tunç ve eğitim kadrosunun da hazır bulunduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Özgeçmişinin okunmasının ardından söz alan Vali Sebahattin Öztürk kendi yaşamından kesitler sunarak başarı öyküsünü öğrencilerle paylaştı.

Kendisinin öğrencilik yaptığı dönemlerde Türkiye’nin daha sıkıntılı ve sancılı bir dönemden geçtiğini söyleyen Vali Öztürk zamanın çok kıymetli olmadığı dönemlerden bu günlere gelindiğini ifade etti. Ülkenin içerisinde bulunduğu siyasi karışıklıklar sebebiyle 1976’da girdiği lisede 1 yıl ara vermek zorunda kaldığını dile getiren ve 1980’de mezun olabildiğine dikkat çeken Vali Öztürk, daha sonra üniversiteye girdiğini ve iki kere okul değiştirdiğini belirterek, “İlk iki okulumu değiştirdim. Yani son okuduğum okulla birlikte 3 yıl 1. Sınıf okudum. Bana ‘Ne zaman 2’ye geçeceksin?’ diye espriler yapmaya başladılar. Üniversite bitince de meslek hayatıma başladım. Bizim dönemimizde özel sektör neredeyse yoktu. Dolayısıyla başarı öyküsü de devlet sektörü ile sınırlı kaldı. Aklımızda da birkaç meslek vardı. Artık bugün öyle değil. Başarı öyküleri şimdi bilim dalında, özel sektörde daha geçerli. Siz kendinizi yetiştirirken geçmişe göre değil, babalarınıza göre değil, hatta Erzurum şartlarına göre de değil, büyük şehir tipolojilerine göre yetiştirin. Çünkü yarın onlarla yarışacaksınız. Günümüzde insanlar kendileriyle değil, şehirleriyle değil, hatta ülkeleriyle de değil dünyayla yarışıyorlar. Siz bizim zamanımıza göre daha zor bir rakebet ortamında yetişiyorsunuz. Ama imkanlarınız da o nispette geniş.” Diye konuştu.

Öğrencilerden gelen sorular üzerine Türkiye’deki eğitim sistemine de değinen Vali Öztürk dünyaya entegre olabilmek için 4+4+4 modelinin uygulanması gerektiğine inandığını belirterek kesintisiz 12 yıl eğitimin ülkemize çok uygun bir model olacağını söyledi. Vali Öztürk: “Türkiye’de eğitim ortalaması 6 yıl ve bu çok düşük bir süre. 12 yıllık zorunlu eğitim ülkemiz için şarttır” dedi.

Öğrencilerden gelen birbirinden ilginç, sözlü ve yazılı soruları tek tek cevaplandıran Vali Öztürk son olarak öğrencilerden kendilerini sadece devlet sektörü ile sınırlamamalarını, özel sektörde başarıyı yakalamalarını ve hayata öyle bakmalarını istedi.

Söyleşinin sonunda, günün anısına, Final Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tunç tarafından Vali Öztürk’e bir plaket verildi.

Editör

Son Güncelleme: 27.03.2013 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.