Vali Okay Memiş’ten Öğretmenler Günü mesajı

Erzurum Valisi Okay Memiş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

admin
admin
24 Kasım 2018 Cumartesi 11:41
Vali Okay Memiş’ten Öğretmenler Günü mesajı

Vali Memiş, mesajında, Türkiye'nin geleceği ve umudu olan çocukları geleceğe hazırlayan öğretmenlerin, en seçkin gününün, 24 Kasım Öğretmenler Günü olduğunu aktardı.

İlk defa 1981 yılında kutlanan Öğretmenler Günü'nün 37. yılını ve aynı zamanda da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün okuma-yazma seferberliğini başlattığı gün olan 24 Kasım 1928’in de 90’ncı yıl dönümünü birlikte kutlandığını ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"Toplumumuzda öğretmenlik mesleğinin çok seçkin ve özel bir önemi bulunmaktadır. Bu öneme paralel olarak öğretmenlerimize hak ettikleri önemin ve değerin verilmesi hepimizin görevidir. Türk toplumunda, öğretmen hakkı, ana-baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Çünkü öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmen, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar değerlidir, kutsaldır. Aynı zamanda öpülmeye değer iki elin ebeveyn ve öğretmenler olduğu da kültürümüzde yerini almıştır."

Memiş, öğretmenlerin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğin mimarı olacak öğrencileri yetiştirmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum." ifadesini kullandı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumValiOkay Memiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.