Vali Memiş’ten 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

​​​​​​​Erzurum Valisi Okay Memiş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

admin
admin
03 Aralık 2018 Pazartesi 18:46
Vali Memiş’ten 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Vali Memiş, mesajında, mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmanın en önemli şartının, bütün bireylerin eşit koşullarda yaşaması olduğunu belirtti.

Engelliliğin yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konu olduğunu aktaran Memiş, mesajında şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşayabilmelerini, üretken insan durumuna getirilerek, yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek, ihtiyaçlarını tespit edip, onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamları hazırlamak ve onlara iş imkanı sağlamak en büyük hedefimizdir. Ayrıca, 'eğitim her engeli aşar' gerçeğinden hareketle engelli bireylerin eğitimi için gerekli ortamları hazırlamak da devletimizin en temel görevleri arasındadır. Nitekim desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok başarı mucizesine şahit oluyoruz. Onların yaşama sevinçleriyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz."

Valilik tarafından engellilerin eğitim, istihdam ve barınma gibi birçok sıkıntılarının çözümünün yanı sıra topluma kazandırılmaları için çeşitli projelerin uygulandığını ifade eden Memiş, tüm engellilerin "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nü kutladı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumValiOkay Memiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.