VALİ DR. ALTIPARMAK: ERZURUM CUMHURİYETİ KURAN İL

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “29 Ekim; çağdaş anlamda bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu, ulusun kenetlenerek verdiği bir ölüm kalım mücadelesi; onur, haysiyet ve namus mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zaferdir” dedi.

29 Ekim 2013 Salı 14:11
VALİ DR. ALTIPARMAK: ERZURUM CUMHURİYETİ KURAN İL
Erzurum’da düzenlene Cumhuriyet Bayramı törenlerinde konuşan Vali Altıparmak, bugün milletçe cumhuriyetimizin ilanının 90. Yıldönümünü büyük mutluluk ve heyecanla kutlamanın kıvancı içinde olduğumuzu söyledi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, cumhuriyeti kuran Erzurum’da bugünü huzur ve güven içinde kutlamanın onurunu yaşadıklarını dile getiren Vali Altıparmak, “Büyük önder Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.’ Şüpheniz olmasın ki bu yürüyüş hep sürecektir. Türkiye Cumhuriyeti kültürüyle, çalışkanlığıyla, renkleriyle, sesleriyle bir bütün olarak, türküyle, kürdüyle, zazasıyla, gürcüsüyle, çerkeziyle, arnavutuyla kısaca istiklal marşında Mehmet Akif’in milletim dediği bir millet olarak var olacaktır. Bilgi toplumunun üreten, araştıran, sorgulayan bireyleri olabilmek için teknolojinin sunduğu her türlü bilgi kaynağını en iyi biçimde kullandığınızı biliyorum.

Bu imkânlara sahip siz gençler, kendi kültürünü iyi bilen, milli, manevi değerlerinin farkında, evrensel değerleri benimseyen, bilgiye, düşünceye ve farklı olana saygılı ve hoşgörülü; ülke ve dünya sorunlarına duyarlı olmalısınız.

Sizler, her türlü bilgiyi aklın ve bilimin süzgeçinden geçirerek tartışmalısınız, gelişmelere açık olmalısınız, yönlendirmelerden uzak ve eleştirel bir bakış açısına sahip olabilmelisiniz. Hakkı biraz da mutlaka ve mutlaka karşı tarafın fikrinde aramayı ihmal etmemeli ve her ne olursa olsun milletimizi ve bir bütün olarak bu ülkenin her ferdini şartsız, koşulsuz sevmelisiniz” diye konuştu.

Vali Altıparmak gençlere hitaben yaptığı konuşmada, “Siz unutmayın ki aile bizim en büyük, en güçlü en sarsılmaz kurumumuzdur. Onun için; ailenize sahip çıkın ve güçlü aileler kurmak için gayretli olun. Zira sağlam bir aile; çağın getirdiği birçok sosyo- psikolojik hastalığa adeta panzehir görevi görmektedir.

Türkiye cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 29.10.2013 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.