VALİ ALTIPARMAK’TAN EĞİTİMCİYE VEFA

Sosyal medyayı yakından takip eden Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Twitter üzerinden kendisine iletilen bir sorunu çözüme kavuşturdu.

10 Eylül 2013 Salı 15:25
VALİ ALTIPARMAK’TAN EĞİTİMCİYE VEFA
Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bir okulun 15 yıldır yanlış olan ismi kendisine gelen Twitter mesajı sonrasında gerçek ismi ile değiştirildi. 

Erzurum Lisesi Tarih Öğretmeni olan Abdurrahim Şerif Beygü’nün ismini taşıyan okulun adı yanlışlıkla Abdurrahman Şerif Beygü olarak kayıtlara geçti. 15 yıl bu isimle eğitim öğretim hizmeti sunan okulun adı, Muhammet İkbal Güler isimli vatandaşın Vali Altıparmak’a mesaj göndermesinin ardından doğru olarak değiştirildi. Muhammet İkbal Güler mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Valim; Erzurum’un mühim bir değeri olan Abdurrahim Şerif Beygü’nün ismini taşıyan okulun ‘Abdurrahman’ şeklindeki isim hatası yaklaşık 15 yıldır bütün başvuru ve yazılara rağmen değiştirilmedi. Bu konunun takipçisi olacağınızı ümit ediyorum.”

Bunun üzerine konuyu İl Milli Eğitim Müdürüne aktaran Vali Altıparmak gerekli incelemenin yapılarak sözkonusu hatanın düzeltilmesi talimatını verdi. İsim üzerinde çalışma yapan kurum yetkilileri değişikliği yaparak okulun ismini Abdurrahim Şerif Beygü olarak düzelttiler. Okulun yeni tabelası da bu şekilde değiştirildi.

Okula ismi verilen eğitimci Abdurrahim Şerif Beygü aynı zamanda Ahlat Kitabeleri ve Erzurum Tarihi isimli eserlerin de yazarı.

Editör

Son Güncelleme: 10.09.2013 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.