VALİ ALTIPARMAK DERT DİNLİYOR

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ilçe gezilerine devam ediyor.

01 Temmuz 2013 Pazartesi 08:14
VALİ ALTIPARMAK DERT DİNLİYOR
Geçtiğimiz Çarşamba günü ilk gezisini Karaçoban ve Hınıs ilçelerine yapan Vali Altıparmak bugün de Tekman ve Karayazı ilçelerine giderek vatandaşlarla bir araya geldi.
Vali Altıparmak, beraberinde çok sayıda bürokratla Tekman ve Karayazı’ya çıkartma yaptı. İlk programını Tekman ilçesine yapan Vali Altıparmak öncelikli olarak ilçenin problemleri ve kamu yatırımları hakkında Kaymakam Ahmet Adanur’dan birifing aldı.
Brifingin ardından ilçe kurum müdürleri ve muhtarların katıldığı toplantı bölümüne geçen vali Altıparmak, sorunları yerinde görmek ve karşılıklı birbirlerini dinlemek üzere Tekman ilçesine geldiğini söyledi. İlçede elektrik kablolarının yer altına alınmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Altıparmak: “Bizatihi sorunları yerinde görelim, ben sizi göreyim, siz beni görün ve sizleri dinleyelim istiyorum. Dağ yolundan geldik. Bu yolun asfalt olması ciddi derecede sizleri de rahatlatacaktır. İlçede eğitimle ilgili 101 tane derslik yapılıyor. İhtiyaç olan liselerin temelleri atılmış devam ediyor. Tekman’da elektrik kablolarını yerin altına almak fevkalade güzel bir şey olmuş. Japonya’da en dikkatimi çeken şey, Tokyo’da bütün kablolar havadan gidiyor. Her yerde kablolar var. Burada kabloların yerin altına alınıyor olması fevkalade güzel bir şey. Yüzde 92 lerde olan eğitim seviyesi gayet iyi. Çocukları, özellikle kız çocuklarını okutma noktasında güzel gelişmelere şahit olduk. Özellikle kız çocuklarınızı okutmanız lazım. Her biri farklı bir meslek sahibi olduğunda gurur duyacaksınız.  Bu çocuklar burada doğmuş, okul sıkıntılı olmuş, coğrafya sıkıntılı olmuş, iklim sıkıntılı olmuş. Kış uzun, ama bunu biz lehimize çevirebilmemiz lazım. Kışın uzun olması çocuğun okuyabilmesi demektir. Daha fazla eğitilebilmesidir. Dışarıda daha az zaman geçirmesi demektir. Daha fazla ders çalışması ve dershanede daha fazla zaman geçirmesi demektir. 
Vali Altıparmak konuşmasının ardından “Biz buraya anlatmaktan daha çok tanışmaya ve sizleri dinlemeye geldik” diyerek muhtarlara tek tek söz verdi ve sıkıntılarını dinledi. Vali Altıparmak “Yapabileceklerimizi imkanlarımız çerçevesinde yapmaya çalışacağız.  Yapamadıklarımızı program dahilinde daha sonra yapmaya çalışacağız” diyerek toplantıya son verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonundaki toplantının ardından yürüyerek esnaf ziyaretinde bulunan Vali Altıparmak bir çay ocağında oturup vatandaşlarla çay içti. Vali Altıparmak, çevredeki çocuklara da oyuncak hediye etti.
Karayazılıları Dinledi 
Tekman programının ardından karayoluyla Karayazı’ya geçen Vali Ahmet Altıparmak, Kaymakam Murat Özdemir’den kamu yatırımları hakkında bilgi aldı. Altıparmak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Vali, muhtarların sorununun çözümünde devlet olarak gereğini yapacaklarını ifade etti.
Kendisiyle birlikte Karayazı’ya gelen Bölge ve İl Müdürlerini tek tek tanıtan Vali Altıparmak: “Yeni Valiniz olarak bu  4. ilçe ziyaretim. Üç haftadır buradayım. Buralar uzak yerler olduğu için gelelim sizleri tanıyalım, sizlerin taleplerini dinleyelim istedim.  Bu gün sizlere kalabalık geldik. Kimlerle geldik diyorsanız Vali Yardımcımız, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Başkanımız, Jandarma Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Milli Eğitim Müdürümüz, Tarım Müdürümüz, Karayolları Bölge Müdürümüz, DSİ Müdürümüz, İl Müftümüz,  İl Özel İdare Genel Sekreterimiz, Sağlık Müdürümüz, Acil Afet Müdürümüzle geldik” dedi. Daha sonra söz isteyen tüm muhtarlara konuşma hakkı veren, sıkıntılarını  dinleyen ve notlar alan Vali Altıparmak sorunların çözümü için salonda bulunan ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.
İlçe merkezinde vatandaşlarla sohbet edip, çay içen Vali Altıparmak, Kaymakam Özdemir’i makamında ziyaret ettikten sonra Erzurum’a döndü.

Editör

Son Güncelleme: 01.07.2013 08:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.