UYUŞTURUCU BAĞIMLILARINA İDRAR TAKİBİ

Erzurum'da uyuşturucu kullanırken yakalandıkları için tutuksuz olarak yargılanan 8 uyuşturucu bağımlısı hakkında mahkeme 'Denetimli Serbestlik Kanunu' kapsamında, dört ay süreyle 'idrar takibi' kararı verdi.

27 Temmuz 2013 Cumartesi 13:48
UYUŞTURUCU BAĞIMLILARINA İDRAR TAKİBİ
Bu sürede şahısların uyuşturucu kullandıkları tespit edilirse, 6 ay süreyle psikolojik tedaviye tabi tutulmalarına da karar verildi. 

Erzurum'da ikamet eden uyuşturucu bağımlısı Y.T., M.D., N.U., H.P., M.E., E.T., Ş.A. ve T.T. hakkında 'kullanmak için uyuşturucu madde satın almak' suçlarından Sulh Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Tutuksuz olarak yargılanan sanıklar hakkında hapis cezası vermeyen mahkeme, "Denetimli Serbestlik Kanunu" kapsamında işlem yapılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanıkların Denetimli Serbestlik Kanunu kapsamında dört ay süreyle hastanelere giderek 'idrar tahlili' yaptırmalarına karar verdi.

Mahkeme kararında, şahısların bu süre içerisinde yeniden uyuşturucu kullanıldığının tespit edilmesi halinde önce 6 aylık psikolojik tedavi yapılmasına, bunda da başarılı olunamaması halinde de ileri düzey tedavi için Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezinde (AMATEM) tedavilerine başlanılmasını da hükmetti.

Editör

Son Güncelleme: 27.07.2013 13:49
Anahtar Kelimeler:
ErzurumUyuşturucu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.