ÜST GEÇİTLER, ORTAK KONSENSÜSLE YAPILDI

Erzurum’da kentin bazı noktalarında bulunan üst geçitlerin kamu kurumlarının görüşü alınarak inşa edildiği bildirildi. Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, üst geçitlerin birçok kamu kurumunun ortak fikri alınarak yapıldığını, bu konuda çok hassas davrandıklarını söyledi.

19 Ekim 2012 Cuma 09:14
ÜST GEÇİTLER, ORTAK KONSENSÜSLE YAPILDI

Cengiz DURULAR

Erzurum’da Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma sonucu kentin farklı noktalarına kurulan üst geçitlerin kamu kurumlarının ortak fikri alınarak inşa edildiği bildirildi. Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, yaklaşık 300 bin liraya mal olan 4 üst geçitle ilgili birçok kamu kurumunun ortak görüşünün alındığını söyledi. İmam Hatip Lisesi mevkisi, Atatürk Üniversitesi girişi, Atatürk Üniversitesi-Çat yolu bağlantısı ve BEAH’ın önünde yapılan üst geçitlerle ilgili başta İl Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu kurumların fikri alınıp ortak bir düşünceyle hareket ettiklerini ifade eden Altıok, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Bizim 2011 yılında bölgemiz genelinde ihtiyaç olan yerlere üst geçit yapılmasıyla alakalı karar alındı. Önceden tespit edilen 10 nokta vardı. Bunların 5 tanesi Erzurum’dadır. Kentte bir kısmını tamamladık. Üniversite önüne yaptığımız üst geçit özel bir tasarıma aittir. Buradan engelli vatandaşlarımız da yararlanabilir. Kış için ayrı bir çalışmamız var üst geçitle ilgili. Üst geçitin tabanlarını kauçukla kaplayacağız. Aziziye Parkı’nın bulunduğu bölgeye de bir üst geçit yapma düşüncemiz vardı. Burada Aziziye Parkı, Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescilli alan olarak ilan edilmiş. Dolayısıyla söz konusu yere üst geçit yapmadık.”

 

“BEAH’ta yoğun bir trafik var”

Altıok, BEAH çevresinde  yapımı süren üst geçitle ilgili bilgi vererek, söz konusu yerde yoğun bir trafik akışının bulunduğunu, yaya güvenliği için üst geçitin ilgili yere inşa edildiğini vurguladı. Altıok, “BEAH’ta yoğun bir trafik var. Orada hem zemin kavşak var. Yıldızkent ve Çatyolu kavşağı oldukça akıcı. Engelli vatandaşlar, hasta ve hasta yakınları için BEAH’taki üst geçitte bir asansör sistemi geliştirdik. Bu da ilerleyen süreçte hayata geçecek” dedi.

 

“Her kurumun görüşü ve onayını aldık”

Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, üst geçitlerin yapımında kamu kurumlarının görüş ve onayını aldıklarını ifade etti. Altıok, “İhale aşamasında ön tespitleri yaptık, kurumlardan görüş ve onay aldık. İlgili kurumlarla yazışmalar yaptık. Örneğin BEAH ile ilgili üst geçitte İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştük. Belediyeyle konuştuk. İmara uygun mudur diye. Buradan da olumlu görüş aldık. Üniversite önündeki üst geçitle ilgili üniversite, belediye ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile irtibata geçtik. Her kurumdan görüş aldık. Kısacası üst geçitlerle ilgili konuyla alakalı tüm kurumların ortak fikriyle hareket ettik” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 19.10.2012 10:24
Anahtar Kelimeler:
Şenol Altıok
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.