TYB ERZURUM ŞUBESİ’NDEN SAKIK’IN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Ağrı’da yenilenen Belediye Başkanlığı seçimini kazanan BDP’li Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın yaptığı açıklamada Kazım Karabekir isminin Ağrı’dan kaldırılacağını açıklaması üzerine Türkiye Yazar Birliği Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli bir açıklama yaparak bu tavrı ve açıklamayı talihsiz ve anlamsız bulduklarını söyledi.

05 Haziran 2014 Perşembe 07:43
TYB ERZURUM ŞUBESİ’NDEN SAKIK’IN AÇIKLAMASINA TEPKİ
Kazım Karabekir Paşa’nın Erzurum ve çevresinin kurtarılmasında oynadığı role dikkat çeken İspirli; yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi…

“Mustafa Kemal’i Erzurum’da, ‘Kolordum ve ben emrinizdeyim Paşam!’ diyerek karşılayıp, tarihin kırılma noktasına hayırlı yönde hizmet eden, Erzurum, Kars, Ağrı, Sarıkamış’ın kurtulmasına öncülük eden bir komutanın ismine tahammül edemeyecek kadar çatışmayı derinleştirmeye çalışmanın hiç kimseye faydası yoktur.

Biz, Erzurumlular olarak Ağrılı bütün kardeşlerimizi çok iyi tanır ve yüzyıllara dayanan bir kardeşlik hukuku ile birlikte yaşamış olmanın getirdiği güzellikleri her zaman taşırız. İnanıyoruz ki Ağrılı bir tek kardeşimiz bile Kazım Karabekir Paşa isminden rahatsız değildir.

Tarih okuyan herkes bilir ki Karabekir Paşa bu illerin kurtuluş mücadelesinde; Türk, Kürt, Çerkezlerle omuz omuza silah arkadaşlığı yapmış, Ermeni komitacılara karşı büyük bir başarıya imza atmıştır. Savaşta ve değişik sebeplerden kimsesiz kalan çocuklara sahip çıkarak bugün bile yapılamayan bir “insanlık” dersi vermiştir”.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi olarak Sayın Sakık’ın açıklamasını talihsiz ve yersiz buluyor, Kazım Karabekir gibi milletin sinesinde yer bulmuş isimler üzerinden politika yapmanın hiç kimseye faydası olmayacağının bilinmesini istiyoruz.

Sayın Sakık’ın; Erzurum’a da mal olmuş Kazım Karabekir Paşa’nın ismini kaldırmayacağına böyle bir uygulamayı hayata geçirmeyeceğine inanmak istiyoruz.”

Editör

Son Güncelleme: 05.06.2014 07:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.