TÜRKİYE’DEN UÇUŞ İZNİ İSTENMİŞTİR

Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Erzurum Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’den uçuş izninin istendiğini bildirdi.

15 Ekim 2012 Pazartesi 17:50
TÜRKİYE’DEN UÇUŞ İZNİ İSTENMİŞTİR
 Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Erzurum Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’den uçuş izninin istendiğini bildirdi. Arslan, “Ermenistan Hava Yolları’na ait Antona 12 tipli uçak, Erivan’dan kalkıp Suriye’nin Halep şehrine yardım göndermek amacıyla Türkiye’den uçuş izni istemiştir. Cumartesi günü Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen yazı doğrultusunda uçağa şartlı izin verildiği, Türkiye üzerinden uçuş yapması halinden Erzurum Havalimanı’na indirilmesi gerektiği ve yapılacak teknik denetimler sonrası silah ve mühimmat bulunmaması halinde uçuşa izin verileceği belirtilmiştir. Bu doğrultuda gerekli önlemleri aldık ve kriz masası oluşturduk. Kolordu Komutanlığı’ndan askeri mühimmat konusunda alanında uzman kişiler emniyetten arama ekipleri, sağlık görevlileri ile birlikte uçağı bekledik. 11.15’te uçak indi. Denetimler yapıldı. Raporlar tanzim edildi. Gerekli açıklamayı Dışileri Bakanlığı yapacak. Bin 400 ton yardım malzemesinin olduğu bize beyan edildi. Uçakta sadece mürettebat var. Bu bir Ermenistan’ın yaptığı devlet yardımıdır. Uçağın kargosu geri yüklendi” diye konuştu. Ermenistan'dan Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi götürdüğü öğrenilen Ermenistan sivil kargo uçağı gerekli denetim ve aramaların ardından saat 17.20’de Halep’e hareket etti.

Editör

Son Güncelleme: 15.10.2012 22:24
Anahtar Kelimeler:
Özgür Aslan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.