TÜRK BÜRO-SEN ÜYELERİ ADALET İSTEDİ

Türk Büro-Sen Şube Başkanı Gani Harmandar, “Adalet çalışanları bir yandan ağır iş yükü altında ezilirken, diğer yandan da kazanılmış haklarını birer birer kaybediyorlar ” dedi.

21 Kasım 2012 Çarşamba 09:32
TÜRK BÜRO-SEN ÜYELERİ ADALET İSTEDİ

Mehmet Ali YILMAZ

Erzurum Türk Büro-Sen Erzurum Şubesi üyeleri, adalet çalışanlarına gereken önemin verilmediğini belirterek, “Adalet çalışanları herkese adalet dağıtırken, kendileri içinde adalet” istediler. Erzurum Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen Şube Başkanı Gani Harmandar, “Adalet çalışanları bir yandan ağır iş yükü altında ezilirken, diğer yandan da kazanılmış haklarını birer birer kaybediyorlar. Adalet çalışanları bu ülkede en zor şartlar altında çalışan kamu personelidir. Maalesef en çok hakkı yenen, hor görünen kesimde bu kesimdir. 4483 sayılı yasanın içine alınmak, hakim ve savcıların iki dudağı arasından kurtulmak ve adalet teşkilatında var olan kast sisteminin kaldırılmasını istiyorlar. Daha da önemlisi hür iradeyle hizmet vermek istiyorlar. Sözün özü; herkese adalet dağıtırken kendileri için de adalet istiyorlar.” dedi. Adalet çalışanlarının nöbet ücretlerinin ve havuz paralarının kaldırılmasının ardından şimdide nüfusu 200 binin üzerindeki illerde çalışanlara, ulaşım için ödenen bilet yardımlarının kaldırılması gündeme geldiğini söyleyen Harmandar, “Adalet çalışanlarının bu mağduriyetlerinin giderilmemesi durumunda iş bırakma dahil olmak üzere, her türlü demokratik tepkimizi koyacağımızı, yaşanacak olumsuzlukların sorumluluğunun adalet çalışanlarına bu haksızlıkları reva gören yöneticilerin olacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz.”diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 21.11.2012 09:33
Anahtar Kelimeler:
TÜRK BÜRO-SEN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.