TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN BİR İLK

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri bir ilki gerçekleştirdi. 1. ve 2. sınıf öğrencileri kendi hazırladıkları bilimsel araştırmaları, Öğrenci Bilimsel Araştırma Kongresi’nde sundular.

21 Mart 2013 Perşembe 11:28
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN BİR İLK
Konferansta, tıp fakültesi öğrencilerin sorunları, memnuniyetleri, insan sağlığı, beslenme alışkanlığı, hastaların hastane memnuniyetleri ve sokak çocukları gibi konulara değinildi.

Konferans sonrası yapılan değerlendirmede, birinci, ikinci ve üçüncü olan sunular seçilerek ödülleri verildi. Birincilik ödülünü, “Tıp Fakültesi ve Sınıf Öğretmenliği Öğrencilerinin Birbirlerine Bakış Açıları” ve “Kim suçlu? İçen mi, İçtiren mi?” adlı sunular paylaştı. Seçmeli ders kapsamında gerçekleştirilen bu konferansın önümüzdeki yıllarda da düzenli bir şekilde yapılması planlanıyor.

Kongre başkanı İsmail Talha Özdoğan, “Fakültemiz öğrencilerinin ortaya koydukları rdinal konular ve üzerinde çalışıp yaptıkları araştırmaların değerleri bizi böyle bir kongre yapmaya yönlendiren başlıca etken oldu. Sorulara, konulara, çözüme giden yollara farklı bir perspektiften bakan araştırmalarımızı hem sosyal sorumluluklar hem de mesleki ilerlememiz açısından çok önemli görüyoruz.” dedi.

Danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk’te kongre sonrası yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti; “Bu uygulamanın tıp fakültesinde kaliteli hekimlerin yanında araştırmacı ve eğitici hekimlerin de yetişmesini sağlayacağını ve ülke geleceğine katkıda bulunacağını düşünüyoruz.”

Kongreye, Rektör yardımcısı Prof.Dr. Samih Diyarbakır ve üniversite bünyesinden çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 21.03.2013 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.