TESİSLER TEK ELDEN YÖNETİLECEK

Bir süredir tartışmalara neden olan Kış Sporları Tesisleri’ne son noktayı koyan Spor Bakanı Suat Kılıç tesislerin işletimiyle ilgili projeyi Palandöken’de açıkladı. Spor Bakanı Kılıç, “Palandöken, Kandilli ve Konaklı’daki bütün kayak üniteleri tek bir işletim modeliyle tamamen birbirine entegre olarak bundan sonraki süreçte çalışacak” dedi. Erzurum’un olimpiyat merkezine dönüşeceği müjdesini veren Kılıç, “Erzurum’u Kış Sporları Olimpiyat Eğitim Merkezi’ne dönüştürüyoruz” diye konuştu.

07 Aralık 2012 Cuma 19:35
TESİSLER TEK ELDEN YÖNETİLECEK

Seçildiği günden beri Erzurum’a gelmediği yönünde sürekli eleştirilere hedef olan Spor Bakanı Suat Kılıç, kentte sürekli tartışmalara neden olan kış sporları tesislerinin işletimine yönelik tartışmalara son naktayı koydu. Bayburt gezisi sonra Erzurum’a gelen Bakan Kılıç, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi’nde bir dizi gezi ve incelemede bulundu. Palandöken Dağı’nı gezerken Gondollifte birkaç dakika aralıklarla asılı kalan Bakan Kılıç, rüzgarın saatte 40 kilometre esmesi ve tesis sorumlularının yanlışlıkla düğmeye basması sonucu 6 kez asılı kaldı. Çıkışta tesis sorumlusu Yakup Özdemir ile konuşan Bakan Kılıç, düğmeye şehven mi yoksa yanlışlıkla mı basıldığını sordu. Özdemir, “Erzurum misafirperverdir. Öyle bir şey olmaz. Düğmeye bilmeyerek basmışlar” dedi. Bunun üzerine Spor Bakanı Suat Kılıç, “İnadına basmışlarsa söyleyin ona göre muamele yapayım. Bi daha geldiğimde hiçdurmadan çıkaracaksın beni. Basın mensubu getirmeyeceğim o zaman” diye yanıt verdi. Bakan Kılıç, Konaklı Kayak Merkezi gezisinde gazetecilere açıklamada bulundu. Kılıç, Erzurum’un Kış Sporları Olimpiyat Merkezi olacağını ve tesislerin tek bir işletim sistemiyle yönetileceğini bildirdi.

Kılıç, şöyle dedi:

“Erzurum’daki tesisleri yerinde inceledik. Burada yapılan yatırım yapıldığı gün itibariyle yarım kattrilyonluk bir yatırımdır. Bugün için bu yatırımı revize ederek yeni baştan inşa edecek olsak tahmini maliyetlerle ifade ediyorum; 2008,2009, 2010 yıllarında karşılıkla bugünkü karşılığı kıyasladığımızda bugün için Erzurum’daki yatırımın kamu maliyeti 700 milyon civarındadır. Yani eski rakamla 700 trilyonluk yatırım bu bölgede mevcuttur. Türkiye’nin her kentinde yeni bir kış sporları yatırımı yapması mümkün değil. Dolayısıyla Erzurum’daki kış sporları yatırımlarını yeni bir modelle bütün Türkiye’ye dünya sporuna kazandırmanın projeksiyonlarını geliştiriyoruz. Erzurum’da yeni bir yönetim ve işletim modeli oluşturuyoruz. Bu modelle ilgili çalışmaları başlattık. Çalışmaların daha sıhhatli yürütmemiz için tesisleri yerinde görmenin gereğine inandık. Bu tesisleri Erzurum ve Türkiye’ye en kısa sürede en yüksek verimlilik oranıyla kazandıracağız. Dediğim gibi yeni bir yönetim ve işletim modeli benimseyeceğiz. Burada ilave yapılması gereken destekler icap edilebilir. Palandöken ve Konaklı’daki bütün kayak üniteleri tek bir işletim modeliyle tamamen birbirine entegre olarak bundan sonraki süreçte çalışacak.”

 

“Erzurum Kış Sporları Olimpiyat Eğitim Merkezi olacak”

Spor Bakanı Suat Kılıç, Erzurum’un Kış Sporları Olimpiyat Merkezi olacağını söyledi.

Kılıç, şöyle devam etti.

“Erzurum’u Kış Sporları Olimpiyat Eğitim Merkezi’ne dönüştürüyoruz. Dolayısıyla sadece tesislerin günü birlik ya da kapasitenin yüksek oranda kullanımını getirecek bir çalışmanın içerisinde değiliz. Bu tesislere sahip olan ülkenin kış olimpiyatlarında elit ve yüksek performans içeren sporcular yetiştirmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bu kadar büyük yatırım yapıldığına göre bu ülkenin çocukları başta Erzurumlu gençler olmak üzere kış sporları ve olimpiyatlarda Türkiye’ye temsil edecek verimlilik yüksek sporcular çıkarılmalıdır. Bu konuda gereken bütün önlemleri alacağız. Burada başlangıç aşamasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğü koordinatör kurum olacak. Çalışmalar Valilik koordinasyonunda yürütülecek. Erzurum Büyükşehir Belediyesi  ve üniversitemiz sürecin ortakları arasında bulunacak. İlgili federasyonlarda yine çözüm sürecinde destek unsurları olarak görevlerini yapmak üzere yer almış olacaklar. Özet olarak Erzurum Kış Sporları Olimpiyat Eğitim Merkezi’ne dönüşecek. Bütün tesisler yeni bir işletim ve yönetim modeliyle tamamen birbirine entegre bir şekilde çalışır bir hale getirilecek. Geçmişte denemeleri yapılan müşterek kart uygulaması yeni baştan gözden geçirilecek. Profesyonel özel işletme mantığına paralel, günün gereklerine uygun bir kart yönetim modeliyle tesislerin tamamından tek kartla yararlanılacağı gibi günlük kartlarda çıkarılarak sporcu, üniversite ve Erzurum gençliğinin, yerli ve yabancı turistlerin kullanımına sunulacak.”

 

3176 metre yüksekliten UEFA’ya cevap

Spor Bakanı Suat Kılıç, bir gazetecinin UEFA ile ilgili sorusuna, Türkiye’nin 2020 Yaz Olimpiyatları’na iddialı bir şekilde hazırlandığını ifade etti.

Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aylardan bu yana UEFA’dan yapılan bir dizi açıklamalar var. Daha kapsamlı açıklamayı UEFA Birinci As Başkanı Şenes Erzik yapacaktır. Onun açıklamalarına kulak vermek lazım. Diğer yönüyle bakıldığında Türkiye, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunlara aday olan bir ülkedir. Şuan 2020  Olimpiyatları’na aday olan üç kent var; Madrid, Tokyo ve İstanbul.  İstanbul ve Türkiye, 2020 Olimpiyatları’nın en iddialı adayıdır. Bu iddiamızı destekleyecek şekilde tüm hazırlıklarımızı canla başla yapıyoruz. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili alınmış olan karar bizim olimpiyat sürecimizi doğrudan etkileyecek bir karar olarak değerlendirilmemelidir. Bütün gündemimiz 2020 Yaz Olimpiyatları’na yöneliktir. Türkiye en kuvvetli ve en şanslı bir ülkedir. Erzurum ve Trabzon’da yapılan uluslararası şampiyonalar ve 2013’de Mersin’de yapılacak olan Akdeniz Oyunları, uluslararası organizasyonlar Türkiye’nin bu alandaki becerisini ortaya koymuştur.”

 

“Yurtlarda kamera şimdilik yok”

Bakan Kılıç, yurtlara kamera yerleştirilmesinin şimdilik söz konusu olmadığını öne sürdü.

Spor Bakanı, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Kredi ve Yurtlar Kurumu şuan dünyanın üniversite gençliğine barınma hizmetleri sunan en ciddi ve en iddialı bir kurumudur. AK Parti hükümeti olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu’nu üniversite gençliğinin barınma sorunlarını çözme yönünde yeniden yapılandırdık bildiğiniz gibi. Kamerayla aileleri bilgilendirme gereğini ben şuan için gerek görmüyorum. Çünkü zaten yurtlara girişi ve çıkış saatleri çok net ve belli. Bu saatlere uymayan gençlerle ilgili aileleri zaten sistematik bir şekilde bilgilendiriyoruz. Çünkü 244 yurtta yurdumuzda kalan 308 bin genç, anne ve babaların bize emanetidir. Dolayısıyla orada bir problem görünmüyor.”

 

Öğrenci olayları

Öğrenci olayları konusunda gençleri itidalli olmaya çağıran Spor Bakanı Suat Kılıç, tek bayrak ve tek millet mesajını verdi.

Kılıç, şöyle konuştu:

“Üniversitelerde karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan gerginlikler bizi ziyadesiyle üzmektedir. Bu tür gerilimlerin son bulması gerektiğini düşünüyorum. Herkes tek vatan tek millet tek bayrak tek millet idealinde aynı değerler milletimizin birliğine ve dirliğine inanıyorlarsa geri kalan fikir ayrılıklarını teferruat olarak görmek lazım. Yok eğer bu temel değerler konusunda bir farklılık söz konusuysa burada hiçbir karşı öğrenci grubunun bir çatışmaya ya da fiziki şiddet içeren eylemin içerisine girmeye gerek yoktur. Erzurum’da son günlerde yaşanan bir tadsız hadise var. Bu noktada ben sağduyulu gençlerimizi çok dikkatli olmaya davet ediyorum. Siyaseten kendilerini yakın hissetleri hangi camia olursa olsun ülkemizin birliğine ve dirliğine inanan bütün gençlerin eğitim ve öğretime devam etmeleri lazımdır. Eylemler ve farklı arayışlar içerisinde olanlar varsa onlarla ilgili yapılması gerekenleri yargı ve kolluk kuvvetlerinin takdir ve inisiyatifine bırakmaları lazımdır. Hukuk devletinde devlet kendini koruyacak inisiyatife sahiptir.”

Editör

Son Güncelleme: 07.12.2012 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.