TEKNOLOJİ UZMANI AYAN, ABD'NİN SEÇİMLERİNİ ARAŞTIRDI

Sosyal medya devi Twitter ile sosyal medya ölçümlemeleri yapan Topsy tarafından yapılan ortak bir proje olan “THE TWITTER POLITICAL INDEX” ile Amerikan Seçimleri’ninTwitter’a yansımaları an ve an takip edilebildi.

09 Kasım 2012 Cuma 10:43
TEKNOLOJİ UZMANI AYAN, ABD'NİN SEÇİMLERİNİ ARAŞTIRDI



















Seçimlerin takip edildiği elections.twitter.com sayfası gün gün Obama ve Romney arasındaki sanal rekabete tanıklık etti. Atılan Twitlerin @ kullanımına göre hangi adaya yönelik olduğunu istatistikleyen Twitter, #Twindex History bölümünden rakipler arasındaki puansal değişimi takipçilerine yansıttı. Bunun yanında sabit alt başlık olarak açılan bölümlerden; kürtaj, ekonomi,eğitim,enerji ve çevre, yabancılar politikası, eşcinsel hakları, sağlık,göç, emeklilik,vergiler,terör konuları ile ilgili tweetler ayrı ayrı ele alındı. Hot Topics bölümü üzerinden ise kendiliğinden gelişen sıcak başlıklar en çok konuşulanlar bölümünde kendine yer buldu.

 

Twitter: Yurtdaşlık Göreviniz İçin Kullanın
Twitter’ın takipçileri için bir başka süprizi ise haber akışının sağlandığı Twitter Goverment hesabı idi. Sosyal medya devinin takipçileri için açtığı @gov isimli hesap üzerinden politik gelişmeler paylaşıldı ve kullanıcıların Twitter’ı yurtdaşlık ile ilgili kullanılması için teşvik edildi. Seçim öncesine kadar çeyrek milyon takipçiye sahip olan hesap seçim süreci boyunca büyük ilgi gördü. Ayrıca Twitter, Demokratların ve Cumhuriyetçilerin parti hesaplarının yanında partilerin ikinci adamları ve adayların eşlerinin kullanıcı hesaplarını da kullanıcılara takip etmeleri için önerdi.

 

Eyalet Eyalet Takip

Sosyal medya devi kullanıcıları election.twitter.com/map üzerinden eyalet eyalet seçim ile ilgili gelişmeleri takip edebildi. Renklendirmeye göre adaylara karşı hangi eyalette desteğin hangi seviyelerde olduğunun yanında o eyalette adayın konuşulduğu popüler konular “@MittRomneyTwitleri için en popüler Kentucky’de konuşulan 5 konu” gibi başlıklarla seçmene yansıtıldı. Tüm bu akışın zaman içerisindeki değişimi de takipçilere yansıtıldı.

Örneğin ; Amerika Birleşik Devletleri’nin sınır eyaletlerinden olan California , Arizona , Texas’da göç konusu en çok konuşulan konu iken iç kısımlarda yer alan eyaletlerden olan Kansas , Wyoming gibi eyaletlerde bu konu ilk 5 konu arasında dahi yer almadı. Bu da seçmenin isteklerinin çok daha net bir şekilde görülmesi ve izlenebilmesini sağladı.

Twitter’ın bu geliştirmesi gelecekte siyasetinin nasıl dijitalleşeceği üzerine büyük ipuçları saklayan bir sosyal medya vakası olarak internet tarihindeki yerini aldı.

 

Editör

Son Güncelleme: 09.11.2012 11:04
Anahtar Kelimeler:
Buğra Ayan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.