TBMM BAŞKANI ÇİÇEK, ÖZAL İÇİN OKUTULAN MEVLİT’E KATILDI

Erzurum Ulu Cami’de Turgut Özal’ın vefatının 19. yılı mevlitle anıldı. Mevlit’e Meclis Başkanı Cemil Çiçek’te katıldı.

22 Nisan 2012 Pazar 16:31
 TBMM BAŞKANI ÇİÇEK, ÖZAL İÇİN OKUTULAN MEVLİT’E KATILDI
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Turgut Özal’ın vefatı için Erzurum Ulu Camisinde düzenlenen mevlite katıldı. Öğle namazını Ulu Camide kılan Meclis Başkanı Çiçek, namaz bitiminin ardından camiden ayrıldı. Mevlitte katılanlar arasında Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Erzurum Emniyet Müdürü H. Turgut Yıldız yer aldı. Cami hınca hınç dolu olması dikkat çekti. Caminin içinde yer bulamayanlar ellerine aldıkları kâğıtları yere serip namaz kıldı. Cami karşısında vatandaşlara meyve suyu, simit, sandviç dağıtıldı. Her yaştan insanın bulunduğu Cumhuriyet Caddesi’nin yolu trafiğe bir süre kapandı. Cami girişinde gülsuyu ve mevlit şekeri ikram edildi. Yoğun güvenlik önlemleri alındı. Mevlit okunup namaz kılındıktan sonra vatandaşlar dağıldı. Yol trafiğe tekrar açıldı.

TURGUT ÖZAL
Turgut Özal, Türkiye'nin 45. ve 46. dönem hükûmetlerinde başbakanlık yapmış ve ardından sekizinci cumhurbaşkanı seçilerek, görevi başında hayatını kaybetmiş olan Türk siyasetçisi ve devlet adamıydı. 17 Nisan 1993'te 5 ülkeyi kapsayan 12 günlük Türkistan gezisinden sonra öldü. Özal'ın cenazesine Türkiye'nin dört bir yanından yüzbinlerce kişi akın etmiş, televizyonlardan canlı yayımlanmış; ülkede bayraklar yarıya indirilmişti. "Öldükten sonra beni İstanbul’a defnedin, kıyamete kadar Fatih Sultan Mehmet’in manevi ruhaniyeti altında bulunmak istiyorum" şeklindeki vasiyetine uyularak kendisi tarafından yaptırılan eski başbakan Adnan Menderes'in anıtmezarının bulunduğu Topkapı'da, Vatan Caddesi üzerinde kendisi adına hazırlanan anıtmezara defnedildi.

Editör

Son Güncelleme: 22.04.2012 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.