ŞENKAYA'DA ÇATIŞMA: 2 ŞEHİT

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde, PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu.

12 Ekim 2015 Pazartesi 00:04
ŞENKAYA'DA ÇATIŞMA: 2 ŞEHİT
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde, PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu. 

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Şenkaya kırsalında iki askerin teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu şehit düştüğünü belirtti.

Vali Altıparmak, “Jandarma birliklerince bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonlarda Erzurum Şenkaya ile Ardahan'ın Göle ilçesi sınırı arasında kalan Akşar ve Karıncadüzü mevkileri arasında bir grup teröristle çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte 2 asker şehit oldu. Bölgede operasyonlar devam ediyor” dedi.

Bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmanın sürdüğü ve bölgeye çok sayıda jandarma özel harekat personelinin sevk edildiği öğrenildi. Öte yandan, çatışmada şehit olan 2 askerin saat 17. 00’da Erzurum Hava Meydan Komutanlığı'nda düzenlenecek törenle memleketlerine uğurlanacağı bildirildi.
GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: ERZURUM ŞENKAYA'DA 2 ASKER ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı, Erzurum'un Şenkaya ilçesinde 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 11 Ekim 2015 günü saat 05.30'da Erzurum'un Şenkaya ilçesinde bir gün önce bölücü terör örgütü mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla operasyon başlatıldığı belirtilerek, "Kahraman iki silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal helikopter ile hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi. 

Editör

Son Güncelleme: 12.10.2015 00:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.