SEKMEN; ERZURUM’UN UÇAN KUŞUNA SAHİP ÇIKACAĞIM

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO), Nisan ayı meclis toplantısına katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Ben bu şehrin uçan kuşuna sahip çıkacağım” dedi.

26 Nisan 2014 Cumartesi 17:39
SEKMEN; ERZURUM’UN UÇAN KUŞUNA SAHİP ÇIKACAĞIM
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu’yla birlikte konuk olduğu ETSO Meclisi, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın başkanlık ettiği toplantıda daha sonra Nisan ayı bütçesi okunarak onaylandı. Toplantıda bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Başkan Sekmen’in ETSO Meclisi’ne konuk olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. ETSO’nun, şehrin problemlerinin çözümü adına her zaman istişareye ve işbirliğine açık, kamu tüzel kişiliğindeki bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Başkan Yücelik, Erzurum’un uzun yıllardan beri istediği gelişmeyi, kalkınmayı sağlayamadığını belirterek, “Bu durum bizi son derece üzüyor, mutsuz ediyor. Şehrimizde son yıllarda eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, turizmde çok ciddi yatırımlar yapıldı. Tabi bu yatırımların bazı eksik kalan yönleri var, onlarında da tamamlanacağına inanıyoruz. Ancak bütün bunlara rağmen biz sanayi üretimi yapamazsak, son yıllarda şekli değişen ticaretimizi geliştiremezsek, gerçek anlamda bir kalkınmayı sağlamamız mümkün değildir” diye konuştu.

“KOBİ’LERİN GELİŞİP BÜYÜMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ”

KOBİ’lerin, küresel ekonomideki değişimlere adapte olmasını ve gelişip, büyümesini sağlamak, dünyayla rekabet edebilecek seviyeye gelmesine zemin hazırlamak adına, Avrupa Birliği, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve KOSGEB’le önemli projeler yürüttüklerini kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Erzurum’un daha modern bir kent hüviyetine kavuşması ve yaşadığı sıkıntıların ortak akılla çözüme kavuşturulması için bir takım önerileri olduğunu söyledi. Bu önerilerin, bir rapor haline getirildiğini belirten Başkan Yücelik, her zaman Büyükşehir Belediyesi ile irtibat halinde olup, bu sıkıntıların çözümü için çaba göstereceklerini belirtti.

Konuşmasında, Erzurum’da kurumların ve insanları iş yaptığı sırada yaşadığı bürokratik engellerden de söz eden Başkan Yücelik, başta, ETSO Vakfı tarafından kurulma çalışmaları sürdürülen üniversiteyle ilgili yaşanan bürokratik engeller olmak üzere, yaşanan bir takım sıkıntıların artık son bulması gerektiğini, iş ve işlemleri kolaylaştırıcı uygulamaların hayata geçirilmesinin şart olduğunu sözlerine ekledi.

YÜCELİK; “TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANA GÖNLÜMÜZ AÇIK”

Konuşmasının son bölümünde Erzurumspor’la ilgili yaşanan sorunları da gündeme getiren Başkan Yücelik, kendisinin futboldan anlamadığını, ancak şehrin sosyal hayatına renk katan ve geniş kitlelere hitap eden ve insanlar için bir moral motivasyon ve heyecan kaynağı olan Erzurumspor’un yaşadığı borç sıkıntısının da çözülmesi gerektiğini anlattı. İş dünyasının her zaman moral ve motivasyona ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Yücelik, “Bizler her zaman ülkemizin kalkınması, gelişmesi için taşın altına elimizi sokmaya hazırız. Erzurum için taş üstüne taş koyacak herkese kapımız da, gönlümüzü de sonuna kadar açıktır” dedi.

Başkan Yücelik’in konuşmasının ardından, ETSO Meclis Başkanlığı tarafından hazırlanan ve “İmar”, “Kentsel Dönüşüm ve Arsa Üretimi”, “Altyapı”, “Çevre”, “Ulaşım” ve “Sosyalleşme” başlıklarından oluşan teklif ve öneriler raporu Meclis Başkanı Saim Özakalın tarafından okundu. Raporun bir örneği ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e sunuldu.

BAŞKAN SEKMEN, “ŞEHRİMİZ ADINA HER HAREKETİN İÇİNDE OLACAĞIZ”

Toplantıda daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen konuştu. ETSO’nun istişaresi ve işbirliğinden duyduğunu memnuniyeti ifade eden ve hazırlanan raporlarda belirtilen hususların tamamının doğru ve yerinde tespitler olduğunu vurgulayan Başkan Sekmen, “Bu şehirdeki her türlü faaliyeti birlikte, işbirliği içinde yapacağız. Benim bu şehirde kimseye şahsi olarak bir vaadim yok, kimseyle kavgam yok. Ben bu şehre sadece hizmet etmeye geldim. Yasaları uygulamaya, çevremin, Ankara’nın, hatta dünyanın buraya gelmesi gereken ne imkanı varsa onları getirmeye geldim. Ben buraya sadece belediye başkanlığı yapmaya gelmedim. Bu konuda hazırım, bir belediyeci nasıl olur, gönüller nasıl kazanılır, hepsini bilerek geldim. Bunun içinde elimden gelen ne varsa, olması gereken neyse büyük bir fedakarlık yaparak bunları bu şehre kazandıracağız. Bu şehirde hangi hareket varsa biz onun içinde olacağız. Eğlencesinden, oyunundan, yatırımında, düşüncesinde her hareketin içinde olmaya gayret edeceğiz.” dedi.

“EN BÜYÜK EKSİKLİĞİMİZ İŞİN SAHİBİ OLMAYIŞI”

“Bu şehrin en büyük eksikliği; işin sahibinin olmayışıdır” diyen Sekmen, “Herkes bir iş yapıyor ama kimse kimseye, ‘yardım edelim, bu işi beraber kaldıralım’ demiyor. Ya da bu işi yukarı aktaran yok… Bir kere aktarmak da maalesef yetmiyor. Türkiye gelişmekte olan bir ülke, herkes ağlıyor. Siz daha fazla ağlarsanız, bunu daha fazla yukarıya hissettirseniz bir şeyler olabilir. Çünkü bir tek Erzurum değil ki… Bir de diyoruz ki; yağmur var, niye bizim kazanımız dolmuyor. Çünkü kazanı yağmurun altına tutmuyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde yağmur yağar gibi yatırımlar yapılıyor. Bunun için de biz de işbirliği yapacağız. Darılmadan, kırılmadan, birbirimizi tenkit etmeden birlikte koşacağız, birlikte başaracağız”

“İLK TERCİHİMİZ ERZURUMLU İŞADAMLARI OLACAK”

Büyükşehir Belediyesi olarak belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, sanayi ve tarımsal üretimin artması için girişimcilerin önünü açacak her türlü katkıyı sağlayacaklarını öne süren Başkan Sekmen, çözülmesi gereken bir problemi olan herkese kapılarının açık olduğunu, kendilerinin çözemediği problemleri en üst makama ulaştıracakları sözünü verdi. Erzurum’da yapılacak bir işi öncelikle Erzurumlu işadamlarının yapmasını isteğini, bunun için gerekirse teşvikte bulunacaklarını kaydeden Başkan Sekmen, “Erzurumlunun yapabileceğini Erzurumlu yapacak, yapamazsa Erzurum dışındaki Erzurumlular, o da olmazsa yerli yatırımlar, sonra yabancı yatırımcılar yapacak. Böyle olsa bile dışardan gelen yatırımcılara şehrimizin insanını istihdam etmesi koşuluyla yatırım yapmasına müsaade edeceğiz” dedi.

“5 YILLIK HEDEFLERİMİZ OLACAK”

Konuşmasında büyükşehir belediyesinin yapacağı projelerden söz eden Başkan Sekmen, kendilerine 5’er yıllık hedefler koyacaklarını belirterek, ‘hedeflerimize yaklaşabildiğimiz oranda kendimizi başarılı sayacağız” diye konuştu.

Konuşmasında, “Ben bu şehrin uçan kuşuna sahip çıkacağım” diyen Başkan Sekmen şunları söyledi;

“Eğer o kuşa bir başka yerde zarar geldiyse ve bizim haberimiz olduysa gidip o kuşu kurtaracağız. Bunu şunun için söylüyorum. Benim insanımın bir yerde bir sıkıntısı varsa, bir yerde yaptığı bir işte bize ihtiyaç duyuyorsa biz orada olacağız. Bunun için her zaman özel kalemime gelip benimle görüşme talebinde bulunabilirsiniz.”

“ERZURUMSPOR İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Başkan Sekmen konuşmasının sonunda Erzurumspor’la ilgili konuya da değildi ve problemlerin çözümü için elinden geleni yapacağını ve Ankara’da ilgili kişi ve kuruluşlarla görüşeceğini dile getirdi.

Başkan Sekmen toplantıda daha sonra ETSO Meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı. Başkan Sekmen bir soru üzerine, artık yeni yapılan belli yükseklikteki binalara otopark şartı getireceklerini belirterek, bodrum kat uygulamasına da son vereceklerini belirtti. Başkan Sekmen, noterlere de, bodrum kat satışıyla ilgili işlem yapmamaları gerektiğini, aksi takdirde suç duyurusunda bulunacaklarını resmi bir yazıyla bildirdiklerini açıkladı.

Editör

Son Güncelleme: 26.04.2014 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.