ŞEHİDİMİZ VAR

Gaziosmanpaşa’da düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Mücahit Daşdan’ın Erzurumlu olduğu belirlendi.

11 Aralık 2012 Salı 17:44
ŞEHİDİMİZ VAR

Gaziosmanpaşa'da polise silahlı saldırı düzenlendi. Olayda Mücahit Daşdan isimli polis memuru hayatını kaybetti. Daşdan’ın Erzurum’un Tortum ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi Emniyet Müdürlüğü yetkilileri verdi. Edinilen bilgilere göre, Gaziosmanpaşa Polis merkezine 1'i kadın 2 kişi tarafından bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirlemelere göre Mücahit Daşdan isimli polis memuru hayatını kaybetti. Saldırganlardan bir tanesi kaçarken kadın saldırgan ise polis tarafından yakalandı. Saldırganın yanında bir poşet bulan polis, bomba imha ekiplerini de olay yerine çağırdı. Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da olay yerine gelerek durumla ilgili bilgi aldı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saldırının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Saldırıya ilişkin bilgi alan Çapkın, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Hüseyin Çapkın, “Adliyeye giden bir polis memuru arkadaşımız terörist tarafından başına ateş edilmek suretiyle maalesef biraz önce şehit oldu” dedi. Teröristin kaçarken de etrafa ateş etmeyi sürdürdüğünü ve 3 kişiyi yaraladığını ifade eden Çapkın, “Kaçarken yine polis tarafından ele geçirildi. Üstünde de bir silah ve bir el bombası çıktı. Şimdilik tek kişi görünüyor. Saldırgan bayan, açık kimliği belli. Hafif şekilde yaralı” diye konuştu. Çapkın, saldırıda yaralanan vatandaşlarının durumlarının ciddi olmadığını ifade etti.

Ailesi Tortum’da yaşıyor

Bu arada Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü’nün talimatıyla Tortum İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Daşdan ailesini ziyaret ederek, acı haberi şehidin ailesiyle paylaştı. Tortum’da yaşayan Daşdan ailesi, oğullarının acı haberi sonrası sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri bir süre Daşdan ailesinin yaşadığı ikametgahta bekledi. 

Yunanistan’da eğitim gördü

Gaziosmanpaşa Çukurçeşme Caddesi üzerindeki Cumhuriyet Meydanı'nda polise yönelik düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis memuru şehit olurken, 3 kişi ise yaralandı. Yunanistan’daki Lavyon kampında 3 yıldır eğitim gören N.A. (25) isimli kadın saldırgan olay sonrası kaçmaya çalışırken yaralı olarak yakalandı. N.A.’nın kampta eğitim gören 3 kişiden biri olduğu ortaya çıkarken, diğer 2 kişinin ise B.D. (30) ve S.B. (51) isimli zanlılar oldukları öğrenildi. Olayla ilgili yakalanan kadın saldırganın çantasından 1 el bombası ve üzerinde 1 silah çıktığı öğrenildi.

Editör

Son Güncelleme: 11.12.2012 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.