RAMAZAN PALANDÖKEN'DE GÜZEL

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Palandöken Belediyesi Solakzade ve Yıldızkent semtinde kurulan iki ayrı iftar çadırında iftar açanların sayısı 3 bin 600’e ulaştı.

19 Temmuz 2013 Cuma 14:26
RAMAZAN PALANDÖKEN'DE GÜZEL
Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,’Ramazan paylaşım ayıdır’ mesajı verdi. İlçe merkezinde Palandöken Belediyesi Aile Çay Bahçesindeki ilahi eşliğindeki semazen gösterisi ise büyük ilgi görüyor. 

BAŞKAN BULUTLAR,’RAMAZAN PAYLAŞIM AYIDIR’

Ramazan’ın bereketi ile gönüllerin yumuşadığını, iftar çadırlarına katılanlara teşekkür eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Ramazan ayının Erzurum’a, Ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. Manevi değerler içinde çok farklı bir yeri var. Ramazan ayı aynı zamanda bir paylaşım ayıdır. Yoksul, zengin, ,eğitimli, eğitimsiz, herkesi bir araya getiren atmosfer. Paylaşım ahlakını izlere gösteren bir ayda iftar çadırında bizimle buluştuğunuz için teşekkür ediyorum. Bizleri böyle bir araya getiren, insan ve büyük bir millet olma duygusunu hissettiren mübarek bir aydayız. Hep kendisi için yaşamak yerine ötekini de hatırlatan farklı bir aydayız. Ramazan-ı Şerif’in de verdiği manevi atmosferle, sevgi ve hoşgörü içerisinde yaşamak en büyük arzumuz. Tuttuğunuz oruçların makbul olmasını diliyor, önümüzdeki Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini, Ramazan ayının insanlarımızın manevi gelişimine katkı sağlamasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
SEMAZEN GÖSTERİSİNE BÜYÜK İLGİ

Ramazan ayı boyunca Palandöken Belediyesi, etkinlikler çerçevesinde Palandöken Belediyesi Aile Çay Bahçesinde Tasavvuf Konseri ve Semazen programı hazırlandı. Grup Sada’nın sahne aldığı konserde ilahi ve kasideler eşliğinde sema gösterisi yapan semazenler Palandöken İlçesi’nde farklı bir Ramazan akşamı yaşattı.

İFTAR ÇADIRINA EN FAZLA İLGİLİ ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER GÖSTERİYOR

Bu yıl Erzurum’da sadece Palandöken Belediyesi’nce iftar çadırı kurulurken, iftar çadırlarına en fazla ilgiyi ise Üniversite öğrencileri gösteriyor. Yaz Okulu kapsamında Erzurum’da eğitimlerini sürdüren öğrenciler iftar saatinde adeta Yenişehir’e akın ediyorlar. Üniversite bünyesinde iftar yemeği verilmediğini dile getiren öğrenciler İftar çadırı hizmetinden dolayı palandöken Belediyesine teşekkür ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 19.07.2013 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.