PTT, ERZURUM KONGRESİ’NE ÖZEL PUL SERGİSİ AÇIYOR

PTT, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 94’üncü yıldönümünde görsel bir şölene imzasını atmaya hazırlanıyor.

17 Temmuz 2013 Çarşamba 12:17
PTT, ERZURUM KONGRESİ’NE ÖZEL PUL SERGİSİ AÇIYOR
Cumhuriyet döneminde kullanılan pullardan oluşan “Milli Mücadele Kongresi” konulu bir sergi açacak olan PTT, Erzurumlulara tarih yolculuğu yaptıracak. Yakutiye Medresesi’nde 23 Temmuz’da açılacak olan sergi, 26 Temmuz’a kadar açık kalacak. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum PTT Başmüdürü Faruk Fakirullahoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı şehir olan Erzurum’da, çok anlamlı bir sergi açacaklarını söyledi. PTT’nin pul koleksiyonu arasında önemli bir yeri bulunan ve Cumhuriyet dönemi pullarından oluşan serginin, Büyük Kongre’nin 94’üncü yıldönümü dolayısıyla Erzurum’da açılacağını bildiren Fakirullahoğlu, “23 Temmuz’da, Yakutiye’de açacağımız ‘Milli Mücadele Kongresi’ konulu sergimiz, Erzurum halkını yıllar öncesine, Cumhuriyet dönemine kadar götürecek.” dedi.

PTT tarafından çeşitli illerde belli dönemlerde açılan serginin, Türkiye’de en büyük ilgiyi gören çalışmalardan birisi olduğuna dikkati çeken PTT Erzurum Başmüdürü Fakirullahoğlu, serginin, aynı ilgiyi Erzurum’da da görmesini beklediklerini kaydetti. Sergide ilk gün damgasının kullandırılacağını da belirten Fakirullahoğlu, meraklılarına yönelik filatelik malzeme satışı yapılacağını da sözlerine ekledi.

Editör

Son Güncelleme: 17.07.2013 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.