PROF.DR.SABAHAT KOT VEFAT ETTİ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlarından Prof.Dr. Sabahat Kot, İzmir'de vefat etti.

29 Mart 2013 Cuma 23:16
PROF.DR.SABAHAT KOT VEFAT ETTİ
Uzun yıllar Erzurum'da görev yapan Sabahat Kot, 78 yaşındaydı. Erzurum Ağr Ceza eski reislerinden Mustafa Kot'un da eşi olan Prof.Dr. Kot, İzmir'de toprağa verildi. Araştırma Hastanesinin bölgeye hitap etmesinde büyük rol oynayan ve sayısız hekim yetiştiren Prof.Dr. Sabahat Kot, eşi Mustafa Kot ile birlikte Erzurum'dan emekli olduktan sonra İzmir'e yerleşmişti. Bugün sahasında uzman olan onun öğrencisi olan hekimler, vefat haberi ile büyük üzüntü yaşarken, ''Dirayetli, idealist bir yöneticiydi. Sadece dermatoloji alanında değil, patoloji ve cilt hastalıkları alanında da yeri kolay kolay doldurulamaz bir bilim adamıydı'' dediler.
Erzurum Barosu Başkanı Avukat Faruk Terzioğlu da, İzmir'de iken aldığı haber üzerine Mustafa Kot'a başsağlığı ziyaretinde bulundu. Terzioğlu, ''İkisi de Erzurum'da iz bırakan şahsiyetlerdir'' dedi ve merhumeye rahmet, kederli eşi Mustafa Kot'a da metanet, sağlıklı uzun ömürler diledi.

Editör

Son Güncelleme: 29.03.2013 23:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.