PROF. DR. AZMAN ATEŞ: HER BAŞARI, DOĞRU SEÇİMLE BAŞLAR

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azman Ateş, rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.

admin
admin
08 Mayıs 2016 Pazar 12:25
PROF. DR. AZMAN ATEŞ: HER BAŞARI, DOĞRU SEÇİMLE BAŞLAR
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azman Ateş, rektörlüğe aday olduğunu açıkladı. Projelerini DOĞUTÜRK’e açıklayan Rektör adayı Prof. Dr. Ateş, “Her başarı, doğru seçimle başlar.” dedi.
Üniversitelerin, bilginin üretilip genç kuşaklara aktarıldığı ve teknolojiye dönüştürüldüğü, kültürel değerlerin geliştirildiği evrensel kurumlar olduğunu ifade eden Ateş, “Amacım; Ulusal ve Uluslararsı (Evrensel Nitelikte) ve özgün bilimsel araştırma ve geliştirmenin öncelikli olarak benimsendiği, adaletin, insana saygı ve insan odaklı bir yönetim anlayışının ön planda tutulduğu, fakülte, birey ve düşünce ayrımı yapılmadan, doğruluk, dürüstlük, güvenilirlik ve bilimsellikten ödün verilmeden, öncelikli olarak Akademik Kurullara ve Genel Kurullara gerçek ve doğru işlerlik kazandırmak ve doğru olanı tercih etmektir.” diye konuştu.
BU GÜZİDE KURUMA HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIM
“Şehrimiz ve bölgemiz başta olmak üzere, ülkemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapan üniversite-sanayi, üniversite-toplum işbirliğini sağlamada öncü, eğitim-öğretim ve araştırma kalitesi ile dünyada tanınan, çağdaş bir üniversite olarak evrensel değerlere saygılı, ilkler arasında yer alan bir üniversite oluşturmaktır.” diyen Prof. Dr. Azman Ateş, şunları kaydetti: “Bu potansiyel üniversitemizde mevcuttur. İlkeli, paylaşımcı, katılımcı, tarafsız, yapıcı, çözüm üreten, şeffaf ve gücünü birlikteliğimizden alan bir yönetim anlayışı ile bu güzide kuruma hizmet için yola çıktım. Üniversitemiz eski ve köklü bir kurum olmasına rağmen, ivedilikle çözüm bekleyen çok sayıda sorunu birikmiştir. Bu sorunların her birinin kendine özgü çözümler beklediğinin, değerli öğretim üyelerinin, idari çalışanların ve öğrencilerimizin birçok beklentisi olduğunun bilincindeyim. Tüm akademik birimlerin ve ortak kullanıma yönelik destek unsurlarının çağdaş ve kullanışlı, yeteri kadar geniş mekanlara sahip olmasına, daha fazla teknik ekipman ve yardımcı personele, daha az bürokrasiye, daha çok güvene, saygıya ve aidiyet duygusuna, ayrıştırmaya değil yakınlaştırmaya ihtiyacımız olduğunun farkındayım. Ortaya koyacağımız ve sizlerin katkılarıyla geliştirilecek projeleri, üniversitemizin tüm mensuplarının görüş ve önerileri doğrultusunda hayata geçirip Atatürk Üniversitesini hak ettiği seviyeye ulaştırmak üzere Rektörlük görevine talibim. Bu onurlu ve bir o kadar da zor ve meşakkatli göreve aday olurken, değerli meslektaşlarımın birikimlerinin, en büyük desteğim olacağına ve ancak sizlerle akıl birliği yaparak, el ele, omuz omuza vererek başarıya ulaşacağımıza inanıyorum.”
PROF. DR. AZMAN ATEŞ KİMDİR?
Trabzon, Sürmene’de doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Sürmene’de tamamladım. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1978 yılında bitirdikten sonra, Of ve Sürmene Merkez Sağlık Ocağı’nda göreve başladım. 1981-1983 yıllarında tabip teğmen olarak askerlik görevimi ifa ettim. Trabzon/Araklı’da üç yıl serbest tabip olarak çalıştıktan sonra, 1985 yılında Atatürk Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak başladım. Aynı üniversitede 1990 yılında Uzman olduktan sonra, Yardımcı Doçent olarak atandım. Doçent ve Profesör oldum. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde 2004-2007 yıllarında başhekim yardımcısı olarak görev yaptım.  Uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış 90 adet makalem, uluslararası ve ulusal toplantılara sunulmuş 80 adet bildirim bulunmaktadır. Ayrıca, birçok tez yöneticiliği ile beraber, ulusal ve uluslararası projelerde yöneticilik ve araştırmacı olarak çalıştım.
Çok sayıda bilimsel derneklere üyeliğim ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarım bulunmaktadır. Halen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda Profesör olarak çalışmaktayım. 

Editör

Son Güncelleme: 08.05.2016 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.