PALANDÖKEN BELEDİYESİ'NDEN TARİHİ KARAR

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, geçmiş yıllar da yapılmış fakat iskanı olmayan binalara köklü bir çözüm üretmek vatandaş tapusunu alabilmesi için hazırlık yaptıklarını söyledi.

04 Mart 2014 Salı 08:17
PALANDÖKEN BELEDİYESİ'NDEN TARİHİ KARAR
Palandöken Belediye Meclisi Mart ayı toplantısın da meclis üyeleri önemli bir karara imza attı. Palandöken İlçesin de yıllar önce iskanı alamamış ve bu yüzden tapusunu alamayan vatandaşa tapu alabileceklerinin müjdesini verdi.
İlçede birçok binanın geçmiş yıllar da imara aykırı yapıldığını fakat söz konusu iskansız binaların içinde yaşam devam ettiği için yıkılmalarının mümkün olmadığını dile getiren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Kullanılmakta olan bu yapıları yasal hale getirip çözmemiz gerekli. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana bu problemleri çözmeye çalışıyoruz. Yaklaşık beş yıldır birçok Kooperatifin ve sitenin farklı problemleri vardı bunları çözerek vatandaşı huzura kavuşturduk. Ayrıca son bir ay içerisin de yaptığımız çalışmalar neticesin de Melike Evler, Barlar Evler, Samanyolu Evler ve Tavlaşoğlu Evlerin tapu sorununu çözdük. Bir adım daha ileri giderek Palandöken Belediyemizin meclisin de aldığımız karar gereği iskanı olmayan bu nedenle tapusunu almadan yaklaşık 20 yıldır huzursuzluk ve mutsuzluk içerisin de yaşayan vatandaşımıza huzur ve mutluluk yaşatacak kararlar aldık. İskansız evinde oturan ve tapusu olmayan vatandaşım bunu nasıl mücadelesini beş yıldır yaptığımı biliyor. Zaten o binalar kullanıldığı için onlara müdahale edemiyorsunuz. Onlarca yapı binlerce insanımız evini tapusunu alabilme hayali kuruyor bizde vatandaşımızın hayaleni gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Burada bir hususa dikkat çekmek istiyorum gecekonduda oturan vatandaşlarımız aldığımız kararın dışındadır.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 04.03.2014 08:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.