PALANDÖKEN BELEDİYESİNDEN ANLAMLI HEDİYE

Palandöken Belediyesi, Din Görevlilerine ve adaylarına çok anlamlı ve hazine değerin de kitap hediye etti.

27 Şubat 2013 Çarşamba 10:56
PALANDÖKEN BELEDİYESİNDEN ANLAMLI HEDİYE
Palandöken Belediyesi, Din Görevlilerine ve adaylarına Yrd. Doç. Dr. Hayati Tetik’in kaleme aldığı ve üçüncü baskı olarak okuyucularına sunduğu ‘Din Görevlisinin Rehber Kitabını’ kültür hizmeti olarak hediye etti.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken İmam Hatip kız lisesi Okullunu ziyaret etti. Başkan Bulutlar’ın yaptığı nezaket ziyarettin de bir süre Okul Müdürü Zeki Korkmaz'dan okul hakkın da bilgi aldıktan sonra Okulda eğitim ve Öğretim gören öğrencilere verilmek üzere Yrd. Doç. Dr. Hayati Tetik’in kaleme aldığı ‘Din Görevlisinin Rehber Kitabını’ hediye etti. Kitapların teslimin de kısa bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Din deyince akla camide kılınan namazlar ile cami avlusunda kılınan cenaze namazları akla gelmektedir. Halbuki din hayatın her alanında vardır ve din hizmetleri bu alanların tamamını kapsamaktadır. Zira din hizmeti ihya hizmetidir. Bundan dolayıdır ki, din görevlisinin görevi camide namaz kılmakla bitmemektedir. Gerek cami içi, gerekse de cami dışında bu görevi ifa ederken karşılaşılan zorluklara bir nebze olsun kolaylaştırma, bilgileri derli toplu bir araya getirip kaynağını tespit etme, ezanları makamlarına göre okuma, cuma ve bayram hutbeleri, cenaze namazı, defin, hatim ve mevlit merasimi, temel atma ve cami açılışlarında yapılacak konuşma ve dua örnekleri, nişan, nikah, asker uğurlama ve yeni doğan çocuklara isim koyma, ölünün ardından kuran okuma, cenazeyi öpme, cenazeye ağlamak gibi din görevlisinin devamlı karşılaşacağı durumlarda bu işi en iyi şekilde icra edebileceği, yol göstereceği bir yol haritası konumunda bir değerli eser. Ciltler dolusu kitaplar karıştırmak yerine pratik olarak faydalanabilecekleri bu kitabın din görevlilerine ve adaylarına faydalı olabileceğini ümit ettiğimiz için bu değerli eseri şu anda için de bulunduğumuz okulumuz, Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesine ve Yakutiye Rabia Hatun Kız İmam Hatip Lisesine Din Görevlisinin Rehber Kitabından hediye ettik" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 27.02.2013 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.