PALANDÖKEN BELEDİYESİ, KURS KAYITLARINA BAŞLADI

Yaklaşan eğitim sezonu öncesi programlarını yenileyen Palandöken Belediyesi’nin kurs kayıtları Ekim ayının itibariyle başladı. Kurslarda yediden yetmişe bütün Palandökenlilerin ve Erzurumluların faydalanacağı branşlarda kurslar verilecek.

08 Ekim 2014 Çarşamba 14:30
PALANDÖKEN BELEDİYESİ, KURS KAYITLARINA BAŞLADI
Yaklaşık 2 bin 500 Erzurumlunun faydalandığı Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi kursları yeni döneme hazır. Palandökenlilere ve Erzurumlulara yönelik oldukça geniş bir yelpazede hazırlanan kurslar 2014-2015 eğitim öğretim dönemi için kayıt almaya Ekim ayı itibariyle başladı. Kayıtlarla birlikte Palandöken Belediyesi bu yıl daha fazla Erzurumluya ulaşarak kurslarında eğitim hizmeti vermeyi amaçlıyor. Özellikle sanatsal uğraşıların profesyonel eğitimciler tarafından verildiği kurslara talep her geçen gün biraz daha artıyor. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezin de yediden yetmişe herkesin faydalandığı kursları dört ana başlık altında topluyor. El sanatları, mesleki kurslar, enstrüman kursları ve Geleneksel Halk Oyunları gibi ana branşlara ayrılan kurslar tamamen ücretsiz olarak hizmet veriyor. Daha çok kadınların yöneldiği el sanatlarında, bilgisayarlı nakış, geleneksel el sanatları, resim, cenaze yıkama, dikiş nakış, ahşap boyama başta olmak üzere hat, ney, gibi alanlarda uzmanlarca dersler veriliyor. Yine meslek edindirme kurslarında bilgisayar, fotoğrafçılık, keman, bağlama, gitar, Arapça, İngilizce, gibi alanlarda pek çok Palandökenliler dersler alıyor. Meslek edindirme kurslarını tamamlayarak meslek sahibi olan pek çok Palandökenli bulunuyor. Her sezon çok başarılı oyunlar sergileyen halk oyunları kursları etkin olarak veriliyor.

BAŞKAN BULUTLAR; “KURSLARIMIZ YENİ DÖNEMDE DE TÜM PALANDÖKENLİLERİN HİZMETİNDE”

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi bünyesinde verilen kursların tamamen uzman kadrolar eşliğinde verildiğini anlatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar; “Kurslarımızda yürütülen çalışmalar önümüzdeki dönemde de aynı hızda ve aynı kalitede devam edecek. Kurslarımız yeni dönemde de tüm Palandökenlilerin ve Erzurumluların hizmetinde. Oluşturulan programlar kendisini geliştirmek, meslek sahibi olmak ya da sanatsal bir etkinlikle uğraşmak isteyen herkese hitap ediyoruz. Yunus Emre Mahallesi bölgesin de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi bünyesinde verdiğimiz bu kurslara ulaşım sorunu nedeniyle katılamayacak Palandökenlileri de düşünerek Yıldızkent Bölgesin de ikinci bir kültür merkezi yapmak için projelendirme çalışmaları başlattık. Sosyal belediyecilik anlayışımızın tabii gereği olarak bu kurslardan herhangi bir ücrette talep etmiyoruz. Ayrıca ev hanımlarının rahat bir şekil de kurslara katılabilmesi için çocuk kreşimizde ücretsiz bir şekil de kültür merkezin de faaliyetlerini devam ettiriyor. Eğitim öğretim sezonu başlamış olması nedeniyle kurslarımızda bir takım değişikliklerde yaptık. Kurslarımıza yeni kayıt yaptıracak ve eski kurslarına devam edecek olan tüm kursiyerlerimize yeni dönemde başarılar diliyorum” dedi. 

Editör

Son Güncelleme: 08.10.2014 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.