PALANDÖKEN BELEDİYESİ, ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ HİZMETE GİRİYOR

Palandöken Belediyesi ve SODES destekli ilk özel proje olan “Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara” projesi kapsamın da yapılan park yaklaşık 10 bin metrekare alanı kapsayan Engelsiz Yaşam Merkezine dönüştürülerek 10 Mayıs 2013 Cuma günü hizmete giriyor.

08 Mayıs 2013 Çarşamba 13:43
PALANDÖKEN BELEDİYESİ, ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ HİZMETE GİRİYOR
Açılışına kısa bir süre kala Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili kısa bilgi veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Erzurum’da bir ilki yaparak “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” sloganıyla başladığımız çalışmamızı tamamlayarak engelli vatandaşlarımızı hizmetine sunma aşamasına geldik. 10 Mayıs Cuma günü Yenişehir Hacı Salih Efendi Mahallesi de inşa ettiğimiz merkezimizin açılışı var. Bu açılışa tüm halkımız davetlidir. Açılışımız bir şölen havasın da olacak çünkü 10 Mayıs -16 Mayıs tarihleri Engeliler Haftası bu münasebetle çok renkli ve geniş bir program oluşturduk. Halk Oyunları, Ney Dinletisi, Halk Müziği dinletisi, Zihinsel Engeliler Halk Oyunu, Şiir Dinletisi, Dadaşın Gönül Sesi Fasıl Gurubu ve Tekerlekli Sandalye dağıtımı gibi birçok aktivite yer alacak” dedi.

BAŞKAN BULUTLAR, YAŞAM MERKEZİNİN İŞLETMESİNİ ENGELLİLER DERNEĞİ YAPACAK

Palandöken Belediyesi tarafından Erzurum’un ilk ve tek Engellere Yaşam Merkezini işletmesini Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube verdiklerini hatırlatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Merkezimizin aktif ve en iyi şekilde işletilmesi için belediye meclisimizin aldığı karar doğrultusun da Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanlığına verdik. Çünkü yapılan merkez engelli vatandaşlarımız için yapıldı tüm sorumlulukta onlara verdik. Daha önce Yaşam Merkezimiz yapılırken kendilerini buraya davet ederek eksiklerimizi görmelerini ve hissetmelerini istedik. Ben yaptım mantığıyla değil hep birlikte istişare ederek yaptık. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi. 

BULUTLAR, ENGELLİLERE ÖZEL ARAÇ ALINACAK

Bu arada engellilerin daha dışarı çıkmakta ve Yaşam Merkezi alanına ulaşmada sıkıntı çektiklerini belirleyen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Engelliler için özel dizayn edilmiş araç sözünü halen geçerli olduğunu ve en kısa sürede araç tahsis edileceğini de sözlerine ekledi. Başkan Bulutlar, “Engelli vatandaşlarımızın ulaşımda yaşadıkları sıkıntıyı çözmek için onlar için dizayn edilmiş bir minibüs hazırlayacağız. Vatandaşlarımız bu araçla hem kendileri için inşa edilen Yaşam Merkezine gelip gidecekler hem de ihtiyaç duydukları zaman araçtan istedikleri gibi yararlanabilecekler” diye konuştu.

EFE, ENGELLİLER ADINA BAŞKAN BULUTLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe de, hükümetin engellilere yönelik önemli hizmetlerde bulunduğunu, engelliler için Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın yaptırdığı Engeliler Yaşam Merkezi buna örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Efe, “Türkiye genelinde başlatılan ‘Engelsiz Türkiye Projesi’ çerçevesinde Hükümetimiz sürekli bizlerin sosyal hayata adapte olması için önemli projeleri bir bir hayata geçiriyor. Erzurum’da engellilere böyle bir hizmetin sunulmasından dolayı Sayın Belediye Başkanımız Orhan Bulutlar’a teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların diğer yerel yönetimlere de örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 08.05.2013 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.