PALANDÖKEN BELEDİYESİ 20 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITTI

Palandöken Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla son beş yıldır geleneksel hale getirdiği aşure ikramını bu yılda sürdürdü.

15 Kasım 2013 Cuma 14:44
PALANDÖKEN BELEDİYESİ 20 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITTI
Cuma Namazı çıkışı vatandaşlara ikram edilmek üzere kazanlarla hazırlanan Aşure Palandöken Belediyesi ekiplerince ilçenin farklı 6 ayrı noktasında 20 bin vatandaşa ikram edildi.

Yenişehir Müftü Solakzade Camisi önünde kurulan dağıtım standın başına geçerek vatandaşlara aşure ikram eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu kaydetti.

Her yıl Muharrem ayının 10'unda geleneksel olarak yapılıp dağıtılan aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini istediklerini ifade eden Bulutlar, "Muharrem ayı dolayısıyla İslam geleneğinde önemli bir yer teşkil eden aşure, insanlık tarihi kadar eski bir gelenektir. Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Biz de Palandöken Belediyesi olarak her yıl Muharrem ayının başında, bu geleneği yaşatıp vatandaşlara aşure ikramında bulunuyoruz. Belediye olarak Yenişehir -Solakzade Cami, Yenişehir -AVM önü, Adnan Menderes Mahallesi-Ebu İshak Cami, Yıldızkent- Selimiye Cami, Abdurrahman Gazi Mahallesi- Muhammet Lütfü Efendi Cami ve Yunus Emre Mahallesi -Sakıp Efendi Cami önlerin de Cuma Namazı çıkışında 20 bine yakın vatandaşımıza aşure ikramında bulunduk. Aşure bizlerin ortak değeri. Toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dilerken gözümüzün bebeği Hz. Hüseyin Efendimizin canına kasteden zihniyeti bir kere daha kınıyorum. Tüm vatandaşlarımızın Hicri yılbaşını ve Muharrem ayını kutluyorum." diye konuştu.

Öte yandan Palandöken Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği aşure dağıtım etkinliğinde, aşure kazanını önünde uzun kuyruklar oluştu.

Editör

Son Güncelleme: 15.11.2013 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.