ÖZTÜRK; SINIRLARIMIZI HEP KAN İLE ÇİZDİK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, kutlama mesajı yayınladı.

29 Ekim 2013 Salı 10:07
ÖZTÜRK; SINIRLARIMIZI HEP KAN İLE ÇİZDİK
Öztürk mesajında Cumhuriyetin kuruluşundaki emeklere vurgu yaptı.
Öztürk yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;
“Tarih sahnesine çıktığımız zamandan bu yana, kurduğumuz imparatorluklar ve devletler açıkça göstermektedir ki, biz devletsiz duramayız. Başkalarının egemenliğinde, esaretinde yaşayamayız. Biz bağımsız olmalıyız… Kurallarımızı kendimiz koyarız, sınırlarımızı kendimiz çizeriz, bundan dolayıdır ki; sınırlarımızı hep kan ile çizdik, masa başında cetvelle çizilmiş sınırımız yoktur. Göktürk anıtlarında, Çin kaynaklarında, batı kütüphanelerinde bizler anlatılırken kahramanlığımız, yiğitliğimiz mertliğimiz hep en başta anlatılan konular olmuştur. Tarih Türk’ün alicenaplığını yazmaya devam ederken, mertlikten nasiplenmemiş düşmanlarımız boş durmadı. Hile ve entrika ile insanlık tarihinin en büyük mucizesi olan ‘’Osmanlı İmparatorluğu’nu’’ tarihten silmeye kalktıklarında, ‘’Türk’ü ve Türklüğü de’’ bu topraklardan söküp atmak en büyük gayeleriydi. İçimizdeki aşk ve genlerimizin emrine uyma azmi, bütün hesapları bozdu. Bu aziz millet, bir muhteşem liderle yeniden tarih sahnesine döndüğünde; bizler kurtuluş savaşının galibi, mazlum milletlerin kutup yıldızı olmayı başarmıştık. Takvim 29 Ekim’i gösterdiğinde, Mustafa Kemal Paşa Türk Milletine yeni bir bayram hediye etmişti. ‘’Cumhuriyet Bayramı’’… O gün milli bir mucizeydi. O gün 29 Ekim’di… 29 Ekim; gelecek nesillere aktarılan süslü bir gün değil, tarihteki boşluğu dolduran bir ruh organizasyonudur. 29 Ekim; var olabilmenin, geleceğe yürüyebilmenin bayram tadında bir yankılanmasıdır. 29 Ekim; büyük Türk Milletinin geçmişini unutmaması için tarihe atılmış bir imzadır. 29 Ekim; Mustafa Kemal’in başarısını milletiyle paylaşmasıdır. Gönlündeki bayram evine misafir kabulüdür. 29 Ekim; Cumhuriyettir. Bilge Kağan’ın, Sultan Alparslan’ın, Fatih Sultan Mehmet’in ruhunu şad eden onurlu bir gelecektir. 29 Ekim; bizimdir, bizleri gelecekte de var eden bir ihtişamın adıdır. 29 Ekim; 30 Ağustos zaferinde vurulan mührün altına atılan bir imzadır ve mürekkebi sonsuza kadar ıslak kalacaktır. Kutlu olsun”

Editör

Son Güncelleme: 29.10.2013 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.