ÖZSOY’UN CENAZE NAMAZINA KILIÇDAROĞLU DA KATILDI

Uzun yıllar CHP'de siyaset yapan ve Erzurum İl Başkanlığı görevinin yanında bir dönem de Deniz Baykal'ın avukatlığını yapan Erbaşar Özsoy son yolculuğuna uğurlandı.

02 Ağustos 2013 Cuma 16:27
ÖZSOY’UN CENAZE NAMAZINA KILIÇDAROĞLU DA KATILDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin önceki Parti Meclisi üyelerinden Erbaşar Özsoy'un cenaze törenine katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin geçmişte CHP'nin Parti Meclisi üyeliğini yapan ve İş Bankası'nın da Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunan Erbaşar Özsoy'un cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu’nun yanısıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Parti Sözcüsü Atilla Koç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Ankara milletvekilleri Sinan Aygün ve Levent Gök, Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu katıldı. Erbaşar Özsoy'un ailesinden ise eşi Güzin Özsoy ile oğulları Ersen ve Evren Özsoy cenaze töreninde hazır bulundu.
ERBAŞAR ÖZSOY KİMDİR?
Erbaşar Özsoy, 1948 yılında Erzurum-Şenkaya'da doğdu. Erzurum Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Aynı üniversitenin İşletme İktisadi Enstitüsü'nde master yaptı. Avukatlığın yanı sıra uzun yıllar sendika hukuk müşavirliği yaptı. Sendika ve toplu sözleşme hukuku alanında yayınlanmış iki kitabı bulunan Özsoy, merkezi Ankara'da bulunan Demokrasi ve Gençlik Vakfı'nın Genel Başkanlığını yaptı. Cuhmuriyet Halk Partisi'nin avukatı olan Erbaşar Özsoy, Erzurum İl Başkanlığı, CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Genel Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi Üyeliği yaptı. 1995 ve 1999 milletvekili genel seçimlerinde CHP Erzurum Milletvekili adayı oldu. 1997 yılında CHP'yi temsilen Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Bir dönem CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal'ın da avukatlığını yapan Erbaşar Özsoy, aynı zamanda CHP'nin Parti Meclisi Üyesi ve hukuk danışmanıydı. Evli ve iki çocuk babasıydı.

Editör

Son Güncelleme: 02.08.2013 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.