ÖŞVANK KILISESI İNANÇ TURIZMİNE KAZANDIRILMALIDIR

Uzundere İlçesini ziyaretinde Öşvank Kilisesine giden Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak kilisenin aslına uygun olarak onarılması ve inanç turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi.

08 Eylül 2013 Pazar 19:03
ÖŞVANK KILISESI İNANÇ TURIZMİNE KAZANDIRILMALIDIR
Cuma ve Cumartesi günlerini Pazaryolu ve İspir ilçelerinde geçiren Vali Altıparmak bugünde Uzundere ilçesinde gezi ve incelemelerde bulundu. Kaymakamlık ziyareti ve muhtarlarla toplantı yapan Vali Altıparmak ilçedeki esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Kaymakamlık binasından toplantı salonuna kadar yürüyerek giden ve yol üzerinde bulunan işyerlerine uğrayan Vali Altıparmak esnafın yakın ilgisi ile karşılaştı. Cadde üzerindeki bir caminin avlusunda bulunan çay ocağında oturan vatandaşların yanına giden Vali Altıparmak hem çay içti, hem de buradakilerle sohbet etti.
Öğüneceğimiz Ama Asla Yetinmeyeceğimiz Bir Noktadayız”
Göreve başladığı günden bu tarafa ilçeleri gezdiğini söyleyen Vali Altıparmak ziyaretlerine önce uzak ilçelerden başladığını belirtti. Gittiği her ilçede yol boyu inşaatlar, yatırımlar gördüğünü ifade eden Vali Altıparmak: “Bu yatırımların herbiri yüzmilyonlarca lira bedelinde. Öğüneceğimiz ama asla yetinmeyeceğimiz bir noktadayız. Bu noktaya kolay gelinmiyor. Dürüst yöneticilerin, dürüst kamu görevlilerinin olması gerekiyor” dedi. Kıt olan kaynakların önceliklere ihtiyaçlara göre dağıtıldığını ifade eden Vali Altıparmak; “Uzundere’de kaymakamın önceliği bir köyün köprüsü iken, Erzurum’a gittiğinizde belki başka bir ilçenin daha acil ihtiyacı öncelikli oluyor. Ankara’ya gittiğinizde başka bir şehrin önceliği ele alınıyor. Kaynaklar bu şekilde değerlendiriliyor ve dağıtılıyor” diye konuştu.
Vatandaşların sorunlarını da dinleyen Vali Altıparmak Belediye Düğün Salonunda tertip edilen toplantıya katılmak üzere çay ocağından ayrıldı.
Öşvank Kilisesi’ni Gezdi…
Vali Dr. Ahmet Altıparmak programının öğleden sonraki bölümünde Öşvank Kilisesini gezdi. Uzundere’nin Çamlıyamaç köyünde bulunan ve bölgedeki en büyük haç planlı Gürcü kilisesi olma özelliği taşıyan kiliseyi gezen Vali Altıparmak Uzundere Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli ve Belediye Başkanı Halis Özsoy’dan bilgiler aldı. Vali Altıparmak Öşvank Kilisesinin önemli bir tarihi eser olduğunu belirterek aslına uygun olarak onarılması ve inanç turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi. Vali Altıparmak: “Kilisenin acil bakıma ihtiyacı var. Buranın hemen düzeltilmesi lazım. Böyle tarihi mekanlara her zaman düzenli bakılması gerekir”dedi. 

Editör

Son Güncelleme: 08.09.2013 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.