ORAKÇI'NIN YAPTIRDIĞI OKULUN AÇILIŞI YAPILACAK

Vehbi Orakçı’nın kurucular kurulu başkanlığını yürüttüğü ve idaresinde aktif bir şekilde rol aldığı Aras Marmara Eğitim Vakfı’nın Erzurum Horasan Yeşilyurt’ta yaptırdığı “Vehbi Orakçı İlk ve orta öğretim okulu” nun açılış törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de katılacağı bildirildi.

26 Eylül 2013 Perşembe 14:57
ORAKÇI'NIN YAPTIRDIĞI OKULUN AÇILIŞI YAPILACAK
Ev sahipliğini Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Aras Marmara Kurucular Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı’nın üstlendiği açılışın 28 Eylül Cumartesi saat 13.00’da gerçekleşeceği belirtildi. Tüm masraflarının AREV tarafından karşılandığı “Vehbi Orakçı İlk ve Orta Öğretim Okulu” Milli Eğitim Bakanlığı’na anahtar teslimi yapılarak devredileceği belirtildi.

Vehbi Orakçı, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde Beylikdüzü’ne kazandırdığı 13 okulu ve 2012-2013 Öğretim yılında aldığı başarılarla Türkiye’de dereceye giren Yaşar Acar Fen Lisesinden bahsederken eğitime verdiği destek ve önemin hayatında ve bu günlere gelmesinde ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Orakçı, memleketinde okulsuzluğun çilesini çektiği için yetişen yeni neslin aynı sıkıntıları çekmemesi adına tam donanımlı ve kaloriferli bir okul yaptırarak eğitimin her bireyin hakkı olduğunu ifade etti.

Dönemin Horasan Kaymakamı olan ve şuan ki İçişleri Bakanı Muammer Güler’in köylerinde okul olmadığı için YİBO’ya yerleştirerek okumasını sağladığı, Beylikdüzü eski Belediye Başkanı ve Aras Marmara Eğitim Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı sözlerine şöyle devam etti;

“Eğitim; gelişime, özgürlüğe, adalete ve demokrasiye açılan kapıdır. Bu kapı ancak gönüller kazanmakla ve yeri geldiğinde zamanımızı, bilgimizi ve ekonomik gücümüzü vakf etmekle açılabilir. Hatta gerektiğinde kurumsal olarak vakıf kurmanın da ötesinde maharet “vakıf insan” olabilmekte. Biz Beylikdüzü’ne eğitim, kültür, sanat, spor, sağlık, çevre, alt yapı ve sosyal yaşam alanında 136 eseri hizmete sunarken ve eğitim vakfımızı kurarken insan sevgisi, hizmet aşkı ve Beylikdüzü halkının desteğini yanımıza alarak yola çıktık ve yürüdük. Biliyoruz ki, insanlık tarihinde kendini halka ve Hak’ka hizmet yolunda vakf edebilenlerin fedakarlıklarıyla altın sayfalar yazılmıştır. Zor şartlarda eğitimini tamamlamış ve bunun ızdırabını yüreğinde hisseden birisi olarak bu okulu yapmakla yetinmeyeceğiz inşallah. Yeni eğitim kurumları ve gençliğin ufkunu açacak yeni projelerle eğitim camiasına ve ülkemize hizmetimizi devam ettireceğiz.”

2012 yılında vakıf olarak bir öğrenci yurdunu hizmete açtıklarını ve 100’e yakın gencin halen bu yurtta barındığını ifade eden Orakçı, kendisinin de ortaokul, lise, ve üniversite hayatının tümünü yatılı okullarda ve yurtlarda kalarak tamamladığını ve bu konuda gönülden bir duyarlılık içerisinde olduğunu ifade etti.

Editör

Son Güncelleme: 26.09.2013 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.