OLTU’DA MERALAR AĞAÇLANDIRILIYOR

Oltu Orman işleme Müdürlüğü ekipleri yaz kış demeden Oltu’nun köylerinde ve çevre ilçelerde fidan dikimine devam ediyor. Orman İşletme müdürlüğü ekipleri ağaçlandırma konusunda köylülerin kendilerine destek olduklarını belirtiyorlar.

09 Kasım 2012 Cuma 09:22
OLTU’DA MERALAR AĞAÇLANDIRILIYOR

Başaklı köyü muhtarı Kemal Şimşek, “Köyümüzde sıfırdan orman oluşturan orman işletmesi personeline çok teşekkür ediyoruz. Yol yoktu dağlara köylülerimle beraber sırtlarımız da ve hayvanlarla fidan götürerek diktik. Şimdide orman oldu. Ben buradaki ağaçları gördüğümde çocuğum gibi seviyorum” diye konuştu. Oltu Orman İşletme Müdürü Mustafa Kesici, yapılan çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Orman İşletme Müdürlüğü olarak 2008-2012 yılları arası ağaçlandırma seferberliği kapsamında her yıl bin hektarlık saha rehabilite edilmek sureti ile 5 yıllık sürede 5 bin hektar alana yaklaşık olarak 10 milyon adet fidan dikilmek sureti ile ağaçlandırılmıştır. Ayrıca 2012 yılında Ağaçlandırma Şefliği tarafından bin hektar sahada erozyonla mücadele edilerek buralarda kuru duvar eşik yapılmak sureti ile dere ıslahı, teras yapılmak sureti ile ağaçlandırma yapılarak toprak taşınmasını engelleme çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca ağaçlandırma şefliği 300 hektar sahada mera ıslahı (sıvat ve hayvan gölgeliği) yapmıştır. Ayrıca 2012 yılında daha önce ağaçlandırmış olduğumuz 300 hektar sahada sıklık bakımı ve budama yapılarak ilk etapta genç meşcerelerde yangın tehlikesini azaltmak gelecekte de yapılan bu çalışmalar neticesinde kaliteli orman emvali üretilerek milli ekonomiye katkı sağlanacaktır. Yapılan bu çalışmalarda yöre halkına maddi destek sağlanmıştır” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 09.11.2012 10:25
Anahtar Kelimeler:
Oltu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.