MÜSİAD’DAN İHA’YA ZİYARET

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, Basın İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sunay Yıldırım ile İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

11 Nisan 2013 Perşembe 16:39
MÜSİAD’DAN İHA’YA ZİYARET
Erzurum’daki ulusal ve yerel gazete temsilciliklerini ziyaretlere başlayan MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, Başkan Yardımcısı Sunay Yıldırım ile birlikte ziyaretlerine Anadolu Ajansı ve İHA Bölge Temsilciliklerinden başladı. Önceki gün gittiği Umre ziyaretinden dönen İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez’e ‘hayırlı olması’ temennisinde bulunan Bekmez ve Yıldırım, Erzurum’daki iş adamlarının ve basın mensuplarının karşılaştıkları sorunlara değindiler. Kendisinin de eski bir gazete mensubu olduğunu hatırlatan Dr.Bekmez, özellikle taşrada yapılan gazeteciliğin zorluklarını yakından bildiğini ifade etti.

Dr. Bekmez ayrıca, basın mensupları kadar iş adamlarının da birçok sorunla karşılaştığının altını çizerek, “En basit örneği sınır ticaretindeki gümrük oranlarıdır. Bugün batı ya da güney bölgesinden komşu ülkelere yapılan vergi oranları ile doğudan komşu ülkelere yapılan ithalat-ihracattaki vergi oranları bir değil. Doğudaki oranlar daha yüksek. Bu da adeta işadamlarımızı ithalat ihracat yapma girişimini engelliyor. Bu nedenle doğudaki gümrük kapılarındaki vergi oranlarının aşağı çekilmesi gerekir. Bunun için gerek genel merkezimiz gerekse siyasilerimiz aracılığıyla bir takım girişimlerde bulunduk. BU konuda hükümete yeni bir kanun taslağı hazırlayıp gönderdik. İnşallah bu gümrüklerimizdeki orantısızlık kısa sürede ortadan kalkar ve işadamlarımız arzu edilen seviyelerde ithalat ihracatını gerçekleştirir ”diye konuştu.

İHA Bölge Müdürü Türkez’de MÜSİAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini hatırlatarak, basın mensubu olarak Erzurum menfaatleri doğrultusunda herkesin yanında olmaya gayret ettiklerini söyledi. Türkez, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada MÜSİAD’ın başarılı çalışmalarını kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Editör

Son Güncelleme: 11.04.2013 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.