MÜFTÜ ÇINAR, 2014 YILI PROJELERİNİ AÇIKLADI

Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle biraraya gelerek 2013 yılında uygulamaya konulan projeleri ve 2014 yılında uygulamaya konulacak projeleri anlattı.

09 Ocak 2014 Perşembe 14:12
 MÜFTÜ ÇINAR, 2014 YILI PROJELERİNİ AÇIKLADI
Sabah kahvaltısında gazetecilerle biraraya gelen Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, 2013 ve 2014 yılındaki projeleri basın mensuplarına anlattı. Erzurum Müftüsü Çınar, 2013 yılı içinde uygulanan projelerimiz başında “1001 Hatim ve 101 Tefsir” projesi gelmektedir. Erzurum’da yaklaşık beş asırdan beri devam etmekte olan 1001 hatim geleneğimize bu sene “ 101 Tefsir Okuma” projesi eklenmek suretiyle halkımızın Kur’an-ı anlaması ve hayatına tatbik etmesi amaçlanmıştır. Proje kapsamında din görevlilerimiz, akademisyenlerimiz ve halkımız tarafından gerek camilerimizde gerekse evlerde bir tefsir bir kişi veya birkaç kişi tarafından okunabilmektedir. “ dedi.

“YENİ DOĞUM YAPAN BAYANLARI DİNİ AÇINDAN BİLGİLENDİRME ZİYARETLERİ”

Müftü Çınar, “Halkımızı dini konularda aydınlatma ve halk arasında yaygın olan yanlış dini inançları ortadan kaldırma konusunda görevli olan müftülüğümüz bu kapsamda 2013 yılında bir başka proje olan “ Yeni Doğum Yapan Bayanları Dini Açından Bilgilendirme Ziyaretleri” projesini başlatmış ve bu kapsamda “ Dini Açıdan Loğusalık” adıyla bir broşür hazırlamıştır. Proje kapsamında bayan vaizlerimiz ve Kur’an kursu öğreticilerimiz tarafından önceden belirlenen bir zamanda isteyen vatandaşlarımız kadın doğum hastaneleri veya evlerinde ziyaret edilmekte göz aydınlığı verilmekte yeni doğan çocukla alakalı dini konular hatırlatılmakta, çocuğun doğumu üzerine oluşan yanlış bilgiler düzeltilmektedir. Uzun yıllar din hizmetinde çalışmış ve emekli olmuş olan personelimizi ziyaret ve onları göreve yeni başlayan din görevlilerimizle buluşturma projesini müftülüğümüzün 2013 yılında başlatmış olduğu diğer bir projedir.” Yolumuzu Aydınlatanlar” adını verdiğimiz bu proje kapsamında öncelikle uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde farklı kademelerde çalışmış ve emekli olmuş olan hocalarımızın tespiti yapılmış belli bir program çerçevesinde evlerinde müftülerimizi ve vaizlerimizi tarafından kendileri ziyaret edilmiştir.” diye konuştu.

2014 YILINDA UYGULAMAYA KONULMASI PLANLANAN PROJELER

Müftü Çınar, İl müftülüğümüz olarak gerek cami içi gerekse cami dışında halkımıza din hizmeti ve din eğitimi sunmak amacıyla başlatılan ve devam ettirilen projelerin yanında Kardeş Aileler Projesi, Toplumun her kesiminden farklı gruplara yönelik her aya bir konferans projesi, taziye ekip oluşturma projesi, aile eğitim projesi, toplum yetimleri camide buluşturuyor projesi, il ve ilçe genelinde cenaze yıkama ve kefenleme kursları düzenleme projeleri, sosyal medyada din hizmeti sunumu, SODES ve KUDAKA kapsamında gençlik evleri oluşturulması, kahvehane ziyaretleri ve sohbeti, umreye gidecek olan personelin eğitimi, 2014 yılı kutlu doğum haftası sempozyumunun Erzurum’da yapılması, 2014 yılında uygulamaya koyacağımız projelerdir.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 09.01.2014 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.